Cainii sunt mult mai destepti decat ne putem imagina. In functie de rasa, personalitate si felul in care ii educati, ei vor avea anumite capacitati uimitoare si va vor fi devotati pentru totdeauna.

Care sunt cei mai destepti caini?

Un exemplu in acest sens, il constituie rasa Border Collie. Acestia sunt intotdeauna dornici sa invete si sa ii multumeasca pe stapanii lor, ceea ce ii duce in top in clasamentul celor mai inteligenti caini din lume.

Pudelul a fost ales unul dintre cei mai destepti catei multumita abilitatilor de a fi loial, inteligent si bland. Pudelii invata repede si ii surprind adesea pe stapani cu felul in care se poarta, uneori asemeni unui om. Ei sunt usor de dresat si se bucura de orice activitate desfasurata impreuna cu stapanii, care ii provoaca la testarea abilitatilor, cum ar fi agilitatea, urmarirea, vanatoarea si ascultarea atenta a comenzilor.

Ciobanescul German este cunoscut ca fiind foarte inteligent si mereu in alerta, deci nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca aceasta este rasa aleasa pentru functia de caine politist, in scopul aplicarii legii, a cautarilor, salvarii si acordarii ajutorului persoanelor cu dizabilitati. Ciobanescul German este recunoscut pentru capacitatile de evaluare a situatilor pe cont propriu si a determinarii celei mai bune alegeri in scopul careia va actiona.

Cainii din rasa Golden Retriever sunt cunoscuti pentru calmul lor si pentru usurinta de a fi dresati. Sunt, de asemenea, folositi drept caini pentru cautare si salvare, dar si drept catei pentru terapie, dand dovada de rabdare in orice situatie. Ei se conformeaza foarte usor comenzilor si sarcinilor date de stapan si se afla intr-o stare de fericire tot timpul.

Un caine cu adevarat muncitor, Dobermanul, cu tinuta sa eleganta, este un caine inteligent, cu o personalitate foarte puternica, insa usor de dresat. Isi protejeaza stapanul cu orice pret si sunt foarte activi. Un astfel de caine poate fi costisitor de achizitionat, dar si de intretinut, insa daca sunteti in cautare de un caine de paza, este foarte potrivit.

Sheltie, acest caine mic de vanatoare, este mereu in alerta, activ, rapid si foarte vocal. Le place sa fie alintati, sunt foarte independenti si sunt capabili sa urmareasca si sa raspunda la comenzile stapanului.