Foarte multi oameni se confrunta cu probleme dentare de la varste foarte fragede. Parodontoza presupune o inflamatie severa a gingiei care, in cel mai rau caz, poate duce la pierderea dintilor daca nu este depistata din timp si tratata asa cum trebuie.

 Alimentatia nesanatoasa, un periaj dentar defectuos sau pur si simplu materialul genetic al fiecaruia in parte sunt doar cateva dintre aspectele care pot duce la aparitia problemelor dentare.

Sangerarile gingivale sunt primul semnal de alarma pe care corpul il da pentru a atrage atentia asupra existentei unor probleme. Aceste semne nu trebuie ignorate si trebuie facuta de urgenta o programare la medicul stomatolog.

Retractia gingivala este un alt semn pe care pacientul trebuie sa il urmareasca. Aceasta se refera la expunerea dintelui in totalitate, prin migrarea gingiei catre radacina. Se recomanda o igiena bucala riguros realizata pentru a impiedica acumularea de tartru.

parodontoza

Tratamente Parodontoza

Velvet Dental, clinica stomatologica sector 1 este specializata in parodontologie. Cei mai buni medici in domeniu sunt gata sa salveze dintii aflati in pericol pentru a reda oricui se afla in aceasta situatie zambetul stralucitor.

In cazul unui pacient care sufera de parodontoza se recomanda, in primul rand, efectuarea unui detartraj pentru a se elimina orice urma de tartru. In al doilea rand, se va realiza un chiuretaj subgingival pentru a scoate si de acolo posibilele urme de tartu. Doar din acest moment se poate incepe un tratament pentru calmarea gingiei, ca de exemplu, folosirea unuor geluri gingivale.

Exista si instrumente de igiena care vin in sprijinul pacientilor. Pastele de dinti speciale sau periutele de dinti cu perii moi sunt doar doua dintre acestea. Apa de gura cu un continut mai redus de flor este de asemenea potrivita in cazul afectiunii denumite parodontoza.

Toate acestea trebuie sa fie insotite si de utilizarea dusului bucal care elimina toate resturile de mancare si mentine sanatatea dintilor. Tartrul este si el indepartat la fiecare spalare ceea ce ajuta gingia sa isi revina. Orice urma de inflamatie va disparea intr-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, se recomanda continuarea acestor proceduri pentru asigurarea unei sanatati orale de nota 10.