Extractiile dentare reprezinta o metoda radicala de a trata anumite probleme stomatologice, motiv pentru care medicii dentisti apeleaza destul de rar la acestea. Totusi, cand alta solutie este ineficienta, scoaterea unui dinte afectat poate fi singura solutie pentru a elimina complet infectia.

O cavitate bucala asanata, adica lipsita de orice sursa de infectie, este necesara atat pentru traiul de zi cu zi, dar mai ales in cazurile in care urmeaza sa fie realizate anumite procedee chirurgicale la nivelul unui dinte sau a gingiei. De aceea, medicii de la PlazaDent.ro prefera aceasta solutie decat sa riste o eventuala (re)contaminare.

Cand sunt necesare si de ce esueaza tratamentele endodontice?

Una dintre situatiile in care un anumit tratament care nu a functionat, singura solutie fiind extractia dentara, este cea a unui dinte foarte cariat si cu o infectie severa, in cazul caruia tratamentele endodontice nu au avut efectul scontat.

Aceste tratamente, care sunt specifice unei anumite sectiuni a stomatologiei sunt aplicate si la Plaza Dent. Medicii de la aceasta clinica asigura tratament pentru endodontie in sectorul 6 in momentul in care pulpa dentara – cunoscuta si sub numele de nerv al dintelui – este inflamata fie din cauza unei infectii.

Endodontie in sectorul 6 | Extractii dentare | PlazaDent.ro

extractii dentare

Daca nu se intervine repede in astfel de cazuri, atat dintele, cat si tesuturile sale vor fi distruse, astfel incat nici un tratament nu mai are efect, singura solutie fiind extractia acestuia.

Ce pot face pacientii care au suferit extractii dentare?

Dupa extractiile dentare, pacientii vor avea nevoie de o perioada de recuperare, cuprinsa intre 7 si 10 zile, in care acestia trebuie sa respecte recomandarile medicului stomatolog. Astfel ca acestia trebuie sa fie atenti atunci cand mananca, fiind indicat sa se evite mestecarea pe partea respectiva, iar fumatul si consumul de alcool sunt interzise.

In ceea ce priveste igiena detara, aceasta trebuie facuta cu mai mare atentie in zilele urmatoare extractiei si, de preferat cu o periuta cu perii moi, iar folosirea apei de gura este chiar indicata.

Astfel, desi nu este dorita nici de pacienti, nici de stomatologi, uneori extractia dentara poate fi singura solutie de eliminare a infectiei din cavitatea bucala.