Pentru a fi in forma de Craciun, acea perioada a anului in care ne bucuram sa ne adunam alaturi de cei dragi, un moment al anului populat de senzatii, perceptii si emotii numeroase, urmeaza sfaturile de mai jos. Pentru a profita din plin de Craciun trebuie sa ne pregatim din timp atat fizic cat si psihic.

Sfaturi pentru a fi in forma de Craciun

Practica o activitate fizica. In aceasta perioada a anului metabolismul este mai lent. Zilele sunt mai scurte, lumina zilei lipseste, frigul si umiditatea sunt din ce in ce mai prezente. Cu toate acestea, pregatirea Craciunului necesita multa energie. Pentru asta, trebuie sa practicam o activitate fizica regulata. Vremea de afara nu ar trebui sa ne impiedice sa facem jogging sau sa facem miscare in sala de sport.

Evita stresul specific sarbatorilor de sfarit de an. Stresul se acumuleaza odata cu venirea sarbatorilor de iarna. Ceea ce ar trebui sa fie o perioada de pace, de veselie si de relaxare se transforma brusc intr-un haos din cauza cumparaturilor lasate pe ultimul moment. Este important sa gasim echilibrul in aceasta perioada. Pentru a evita in mod eficient stresul este important sa cunoastem inamicul principal, sa recunoastem cauzele responsabile de aparitia stresului si sa gasim metodele potrivite de a-l elimina.

Odihneste-te pentru a evita oboseala. Insusi pregatirile de Craciun ne provoaca oboseala si trebuie sa ne recuperam. Trebuie sa ne asiguram de faptul ca avem un somn de calitate, sa ne relaxam practicand o activitate care ne face placere. Somnul este fundamental deoarece in aceasta perioada corpul se recupereaza si se reconstituie.

Evita sa iti supraincarci programul. Ai dreptul sa mai spui Nu din cand in cand, esti om si tu. Poti refuza intr-un mod mai politicos o invitatie si sa motivezi ca ai ceva important de facut. Menajeaza-te si rezerva-ti timpul pentru activitatile care conteaza cu adevarat pentru tine.

Fa din aceasta traditie o oportunitate pentru a exista puternic in prezent. An de an, Craciunul reprezinta un moment in care ne adunam alaturi de familie si de cei dragi. Craciunul reprezinta si un moment pentru a ne exprima dorinta si sa le aratam celor dragi ca suntem alaturi de ei.