Franta si Italia sunt doua destinatii care au multe de oferit calatorilor. De la sud la nord, de la est la vest, ambele tari sunt pline de situri, monumente si peisaje care merita explorate. Dar atunci cand calatorim, avem tendinta de a ne opri in orasele principale. In acest fel pierdem adevarate comori ale naturii, sculptate de mana omului, cum ar fi insulele de pe coastele Frantei si Italiei.

Care sunt insulele care merita sa fie descoperite?

1. Arhipelagul Maddalena, Sardinia

Arhipelagul Maddalena, situat in nord-estul Sardiniei, este alcatuit din 7 insule paradisiace cu peisaje care iti taie respiratia. Insula principala, Maddalena, este accesibila cu feribotul din Palau. De acolo se poate ajunge cu barca pe celelalte 6 insule, care sunt mai salbatice si unde veti descoperi unele dintre cele mai frumoase plaje din Marea Mediterana.

2. Insula Oléron, Charente-Maritime

Se poate schimba peisajul insula Oléron, in largul coastei orasului La Rochelle. Insula Oleron este, de asemenea, deosebit de renumita pentru stridiile sale, asa ca trebuie sa se urmeze traseul stridiilor de la Chateau d’Oleron la Boyardville, unde se poate lua o barca spre legendarul Fort Boyard!

3. Insulele Borromee, Piemont

La doar o ora de Milano, scaldate in apele Lacului Maggiore, Insulele Borromee sunt adevarate capodopere care demonstreaza cum omul si natura sunt capabile sa creeze lucruri marete. Palatul Borromeo de pe Isola Bella va uimi cu splendoarea camerelor sale, caracterizate de ferestre imense care se deschid spre lac. Dar ceea ce va surprinde cel mai mult sunt grotele de la parter, unde Napoleon a cerut sa ia masa de pranz atunci cand a vizitat palatul. La fel de impresionanta este si gradina botanica, unde pauni albi se plimba cu placere.

4. Insula Elba, Toscana

Florenta, Siena, Montepulciano si dealurile toscane sunt locuri de vizitat in Italia, dar Toscana nu se opreste la continent. Arhipelagul toscan este o adevarata perla a bazinului mediteranean. Este alcatuita din 7 insule principale, fiecare mai sugestiva decat cealalta. Cea mai mare dintre ele, insula Elba, este o destinatie unica si fascinanta, bogata in mii de ani de istorie. Pe aceasta insula a fost exilat Napoleon Bonaparte.

5. Arhipelagul Frioul, Bouches-du-Rhône

O schimbare de peisaj este garantata in arhipelagul Frioul, la care se poate ajunge din orasul Marsilia dupa o traversare de numai o jumatate de ora. Insulele Frioul ofera o gama eclectica de plimbari in peisaje enigmatice, intr-o zona cu o istorie deosebit de bogata si interesanta.

6. Insulele Tremiti, Puglia

Puglia, in partea de jos a cizmei, este caracteristica pentru sudul Italiei. Aici se pot vedea rufe albe atarnand pe pervazurile ferestrelor si batrane imbracate in negru stand pe scaune vechi in fata usilor lor, privind trecatorii in timp ce stau de vorba intre eleArhipelagul insulelor Tremiti, in largul coastei Apuliei, la nord de peninsula Gargano, este un adevarat paradis pe pamant, cu o vegetatie luxurianta si o mare cristalina care ii va incanta pe pasionatii de scufundari.