Unele dintre cele mai puternice si influente femei din istorie au fost autoare sau scriitoare. A scrie este cel mai bun mod prin care o femeie poate inspira pe altii sa creada, sa lupte, sa spere si sa-si traiasca visul implinit. Exista femei care au influentat o lume intreaga prin ceea ce au scris si merita amintite de fiecare data cand se iveste ocazia.

Jane Austen a scris in perioada romantica pre-victoriana. Datorita viziunii sale si a talentului de a transpune totul in cuvinte potrivite, a devenit cea mai apreciata scriitoare a epocii sale, a influentat o multime de cititori si chiar daca in timpul vietii nu s-a bucurat de succes, post mortem a ramas o voce rasunatoare. Cele mai apreciate opere ale sale sunt ”Mandrie si prejudecata”, ”Ratiune si simtire” sau ”Parcul Mansfield”.

J.K. Rowling este o autoare britanica foarte cunoscuta, mai ales pentru romanele sale fantastice. Seria de sapte carti care i-a adus succes este ”Harry Potter”. Dupa aceea a mai scris ”Printul Semipur”. In general, autoarea scrie despre si pentru copii, insa in anul 2012 a publicat si primul roman pentru adulti, ”Moarte subita”.

Foarte iubita in timpurile noastre, Isabel Allende. Aceasta este de origine chiliano-americana si scrie in stilul realismului magic. Cartile sale sunt extrem de iubite de catre cititori din lumea intreaga, cel mai cunoscut roman fiind ”Casa spiritelor”. Acestuia ii urmeaza ”Despre dragoste si umbra”, ”Povestirile Evei Luna”, ”Planul infinit”, ”Paula” si multe altele.

Agatha Cristie sau ”regina crimei” este au autoare britanica ce a scris povestiri scurte si romane de investigatie si politiste. Cele mai cunoscute romane sunt ”Crima din Orient Express”, ”Cu cartile pe masa”, ”Zece negri mititei”, ”Martorul mut” si altele.

Anticariate care cumpara carti | cumparcarti.ro

anticariate care cumpara carti

Daca ati citit toate acestea sau alte carti bune scrise de femei celebre si doriti sa achizitionati altele, nu ezitati sa le vindeti pe cele deja citite. Cumpar carti vechi, asa ca nu va ingrijorati ca nu aveti o editie noua a cartilor! Reprezint unul dintre acele anticariate care cumpara carti, iar daca doriti sa aflati cum puteti vinde rapid orice tip de carti accesati cumparcarti.ro!