Majoritatea anticariatelor au anunturi de tip „cumpar carti de orice fel”, iar foarte multi proprietari raspund la ele. Un exemplu bun ar fi anticariatul CumparCarti.ro, care achizitioneaza foarte multe carti de la edituri, tipologii si diverse persoane fizice, oferind preturi foarte bune. Site-ul ofera toate informatiile referitoare la intreg procesul. Nu conteaza cat de vechi sau nu sunt cartile, important este sa fie intr-o stare buna.

Echipa de evaluatori este trimisa la domiciliul proprietarului pentru a analiza starea cartilor ce urmeaza a fi achizitionate. In ziua de azi, foarte multi proprietari raspund la anunturile anticariatelor de tipul: „cumparam carti” si aleg sa isi vanda cartile pentru a-si elibera biblioteca si pentru a o pregati sa gazduiasca volume noi.

Ce presupune anuntul „cumpar carti de orice fel”?

Anticariatele achizitioneaza zeci de mii de carti saptamanal, de orice fel. Orice fel presupunand carti politiste, carti stiintifice, enciclopedii, carti SF, carti de dragoste, carti de literatura, dictionare, carti psihologice si multe altele. Optarea pentru vanzarea cartilor catre un anticariat presupune un castig atat pentru proprietar, cat si pentru anticariatul care achizitioneaza cartile. Proprietarul isi elibereaza biblioteca si isi mareste bugetul, iar anticariatul isi diversifica gama de carti.

Cumpar carti de orice fel | cumparam carti | CumparCarti.ro

cumpar carti de orice fel

Se raspunde des la anunturile de tip „cumpar carti de orice fel”?

Da! Iubitorii de lectura apeleaza des la aceasta varianta, fiind una foarte eficienta, din mai multe puncte de vedere. Spre exemplu, oferind cartile spre vanzare catre un anticariat, isi fac loc in biblioteca pentru alte carti noi sau poate isi rezolva urgenta financiara care nu necesita amanare.

Foarte multi studenti, dupa terminarea studiilor aleg sa isi vanda cartile catre un anticariat, deoarece nu mai au nevoie de ele. In acest fel, dictionarele si cartile stiintifice sunt cele mai vandute de catre acestia. Dictionarele spre exemplu, pot fi vandute la kilogram. Evaluatorii vor stabili cateva criterii de clasificare, pentru a le putea achizitiona la kilogram, spre exemplu dictionare cu definiti, cu traduceri sau cu informatii despre o anumita știința.