Stomatologia cosmetică este în creştere în ultimii ani şi tot mai mulţi oameni sunt curioşi să afle cum îşi pot îmbunătăţi aspectul zâmbetului. Vizitele regulate la cabinetul medicului dentist sunt obligatorii, însă există mici artificii la care oamenii pot recurge pentru a avea dinţii mai albi, spre exemplu.

Există mulţi factori care influenţează culoarea şi aspectul natural al dinţilor. Mâncarea şi băuturile, cum ar fi ceaiul, cafeaua şi vinul roşu, pot păta dinţii în timp, la fel ca şi fumatul. Genetica este un alt factor care poate influenţa sănătatea dinţilor. În plus, dacă placa nu este îndepărtată în mod regulat prin periere şi aţă dentară, ea se întăreşte şi se formează tartrul, ceea ce poate afecta şi culoarea dinţilor.

Albirea profesională este cea mai obişnuită metodă de albire a dinţilor. „Ingredientul activ” din produs este, de obicei, peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamidă, iar, pe măsură ce ingredientul activ este descompus, oxigenul intră în smalţul dinţilor şi culoarea dintelui începe să capete o nuanţă mai deschisă.

Efectele albirii durează până la trei ani. Cu toate acestea, acest lucru poate varia de la persoană la persoană. Dacă se consumă alimente puternic colorate sau dacă se continuă cu fumatul este posibil ca albirea să nu dureze atât de mult, de aceea îngrijirea dinţilor este extrem de importantă.

Specialiştii recomandă să nu se achiziţioneze produse de albire a dinţilor din străinătate, chiar dacă preţurile ar putea fi tentante. Ingredientele produsului nu pot fi garantate, ceea ce poate pune în pericol siguranţa şi sănătatea utilizatorilor. Medicul stomatolog este singurul în măsură să recomande utilizarea anumitor tipuri de produse, acesta fiind la curent cu ultimele tendinţe ale pieţei.

Când vine vorba despre albirea dinţilor, nu există o sursă de informaţii mai bună decât medicul stomatolog. Nu numai că acesta este singurul calificat şi autorizat să efectueze tratamentul, dar el poate lua în considerare şi alte nevoi stomatologice. Dentiştii pot trata dantura cu 6% peroxid de hidrogen (agentul de albire care albeşte dinţii) – acesta fiind de aproape 6.000 de ori mai puternic decât orice alt produs de albire de pe piaţă. Din această cauză, albirea dinţilor efectuată de către un dentist va oferi cele mai bune rezultate.