Cu siguranta ca multi dintre utilizatorii de imprimante se intreaba ce au de facut in momentul in care aceasta nu mai vrea sa imprime nici macar o singura pagina asa cum trebuie sau claritatea imaginilor si a literelor nu mai este la fel. Intr-un asemenea caz, ei au doua variante: fie incarca cartusul, fie il inlocuiesc.

Ideea de baza este ca, pe cat de mic este pretul imprimantelor pe piata in acest moment, pe atat de mare este costul cartuselor furnizate de producatori. Unii producatori chiar aleg sa vanda imprimante la preturi foarte mici, astfel incat sa isi recupereze banii prin vanzarea unor cartuse costisitoare. Sunt si foarte multi producatori care au apelat la tehnologii moderne pentru a impiedica reumplerea cartuselor sau pentru a bloca utilizarea celor cumparate din alte surse.

Criterii de care trebuie sa tii cont cand trebuie sa inlocuiesti sau sa incarci cartusul imprimantei

Primul si cel mai important criteriu in acest sens este, cu siguranta, pretul. Cele mai multe cartuse au preturi destul de ridicate, in timp ce achizitionarea unui kit de imprimare compatibil cu aceeasi imprimanta costa doar cateva zeci de lei si contine toate cele necesare reumplerii, de la suport si seringa, pana la ghid de utilizare. Practic, reumplerea cartuselor inseamna o economie semnificativa in comparatie cu achizitionarea unora originale.

Este demn de luat in calcul si procesul de inlocuire a cartusului. In cazul in care utilizatorii de imprimante opteaza pentru cumpararea unui cartus nou, este important sa stie toti pasii care trebuie parcursi pentru a scoate vechiul cartus din imprimanta si pentru a-l monta pe cel nou. Operatiunea nu este complicata, insa necesita cunostinte si dibacie.

Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste calitatea imprimarii, este important de avut in vedere faptul ca, cel putin la nivel teoretic, cartusul original are o cerneala de mai buna calitate si, deci, ofera rezultate mai bune la printare, intrucat cerneala a fost realizata de producatorul dispozitivului, conform unor standarde de calitate.

In plus, nu este exclus ca cerneala sa se termine mai repede in cazul unui kit de reincarcare in comparatie cu cerneala dintr-un cartus original.