Cu ritmul din ce in ce mai rapid al modernitatii, este de inteles de ce tot mai multi oameni prefera sa foloseasca un laptop in locul unui computer desktop in viata de zi cu zi. Utilizatorii au libertatea de a lucra si de a calatori fara compromisuri.

Avantajul incontestabil al laptopului fata de computerul desktop este mai ales mobilitatea acestuia. Dar tehnologia avanseaza intr-un ritm atat de mare incat, chiar daca laptopurile au fost candva o versiune mai simpla a unui computer real, acum sunt la fel de puternice si, in unele cazuri, chiar mai mult decat un computer desktop.

Cu toate acestea, chiar si aceste aparate pot necesita la un moment dat cateva reparatii. Care sunt cele mai frecvente probleme intalnite la laptopuri si care sunt modalitatile de a le elimina si preveni?

Specialistii in domeniu reamintesc ca, in 100% din cazuri, prevenirea este o optiune mai buna decat repararea ulterioara. O data pe an, computerul, laptopul si imprimanta, trebuie verificate pentru intretinere, care are ca scop mentinerea sanatatii electronice cat mai mult timp posibil.

Si din moment ce principala diferenta dintre un laptop si un computer desktop este bateria, principala si cea mai comuna problema cu laptopurile este in mod logic bateria.

Cand bateria incepe sa tina o incarcare mica, de cele mai multe ori oamenii sunt nevoiti sa-si tina laptopul in mod constant in priza, iar acest lucru nu face decat sa agraveze problema.

Intr-o astfel de situatie exista 2 solutii. Fie se gaseste o companie care sa recicleze bateria actuala, fie se cumpara o baterie noua. Adesea, costul reciclarii este atat de mare incat este aproape de costul unei baterii noi, iar oamenii, in 99% din cazuri, prefera sa cumpere una noua.

Urmatoarea problema cea mai frecventa cu laptopurile este racirea. Pentru a functiona intr-un ritm normal, laptopul are nevoie de o racire adecvata, altfel viteza acestuia incepe sa fie tot mai lenta. Asadar, o data pe an trebuie efectuata o curatare completa a laptopului.

Hard diskul si viteza – este de preferat achizitia unui SSD. Daca laptopul foloseste un HDD (hard disk), este timpul sa fie inlocuit cu un SSD (Solid State Drive). Diferenta de viteza a calculatorului dupa acest upgrade este fenomenala.