Sunt persoane care au stat la birou pana in ultima clipa si nu au avut timp sa pregateasca casa pentru Craciun? Luminitele colorate, globurile, lumanarile parfumate sau coronitele de brad le vor ajuta sa aduca in locuinta lor spiritul sarbatorilor de iarna, chiar si pe ultima suta de metri.

Sfaturi pentru decorarea casei:

Sfaturi pentru decorarea casei

  • Folosirea unei singure teme de design

Daca va incerca sa inglobeze toate elementele de Craciun in design, ii va lua o vesnicie sa ajunga la un rezultat multumitor. Trebuie sa se rezume la o singura tema, precum coronite decorate in argintiu si albastru regal sau decoratiuni in alb si negru.

  • Parfumarea casei cu arome de sarbatoare

La intrarea in casa si in punctele in care se vor aduna invitatii, se asaza lumanari parfumate si recipiente cu potpourri. Se alege arome festive, precum portocala sau scortisoara.

  • Trebuie alese doar doua-trei culori pentru decorarea locuintei

De Craciun, se folosesc doar cateva culori pentru a decora locuinta. O paleta mai mare de culori poate fi obositoare si nu va crea efectul dorit. Culorile recomandate sunt cele traditionale precum rosu, albastru, auriu, argintiu sau alb.

  • Decorarea coronitelor de brad

Alaturi de cei mici, se pot decora mai multe coronite de brad cu globuri mici si colorate, panglici sau ghirlande handmade.

O metoda eficienta si ieftina de a schimba total aspectul locuintei este sa se mute mobila din casa. In sufragerie se poate rearanja canapelele si fotoliile pentru a crea un spatiu ideal pentru intalnirile cu familia si prietenii.

Pentru a spori atmosfera festiva a locuintei, se poate decora cu luminite albe. Acestea vor fi usor de integrat in decor, indiferent de decoratiunile folosite.

Pe langa parfumul placut pe care il ofera locuintei, lumanarile sporesc senzatia de caldura si confort de Craciun. Se aleg lumanari in culori festive, care sa fie plasate in colturile strategice.

Chiar daca majoritatea invitatilor se vor strange in sufragerie, nu trebuie uitata decorarea celorlalte camere ale locuintei, precum dormitorul, bucataria sau baia. Se adauga in fiecare camera decoratiuni de sezon si ramuri mici de brad, simtindu-se astfel cu adevarat spiritul sarbatorilor de iarna.