Desi au un pret mai mare, alimentele BIO sunt cea mai buna alegere pentru sanatate. Acestea nu contin conservanti si sunt crescute natural, fara aditivi sau alte substante chimice. Pentru ca un produs sa fie certificat bio, trebuie sa indeplineasca mai multe reguli si in cele din urma vor fi comercializate pe piata cu o eticheta specifica, prin care consumatorii le pot recunoaste.

Alimentele BIO nu contin neurotoxine

Aceste toxine se regasesc in produsele destinate combaterii daunatorilor din mediul agricol, iar faptul ca in recoltele bio nu se utilizeaza acest tip de substante chimice le face automat mai bune pentru sanatate. Tot mai multe mame introduc mancare bio pentru bebelusi in alimentatia celor mici, deoarece organismul acestora este mai sensibil la reziduurile toxice decat organismul unui adult.

Acestea contin mai multi antioxidanti

In produsele ecologice se gaseste o cantitate mai mare de vitamine, minerale si antioxidanti fata de culturile industrial, care folosesc pesticide si ingrasaminte ca sa grabeasca recolta si ca sa o fereasca de daunatori. Din acest motiv apar diferentele de aspect si de gust intre produsele bio si cele industriale. Acestea din urma arata intotdeauna mai bine, insa gustul este deseori fad si incomparabil cu gustul aceluiasi aliment produs intr-o recolta bio.

O alimentatie sanatoasa contribuie la un stil de viata sanatos, la o calitate mai buna a vietii si tocmai de aceea mamele sunt atente la produsele pe care le aleg pentru copiii lor. Pe site-ul Zabe.ro se gaseste o gama larga de produse bio, inclusiv alimente pentru copii, care sunt tot mai cautate in ultimii ani.

Alimente BIO | mancare bio pentru bebelusi | Zabe.ro

alimente BIO

Protejarea mediului inconjurator si sustinerea fermierilor

Cultivarea acestor produse sanatoase si gustoase se face in armonie cu mediul inconjurator, care este protejat de favorizarea solului fara chimicale, utilizarea mai scazuta a mijloacelor mecanizate, lipsa chimicalelor. In acest fel, influenta omului asupra mediului este minima. Deoarece productiile sunt mai mici, iar resursele folosite sunt mai mari, sustinerea producatorilor si achizitionarea de marfuri certificate bio ii va ajuta in demersul lor de a influenta consumatorii sa opteze pentru produse mai sanatoase, care sa le imbunatateasca calitatea vietii.