Cadrele de mers sunt utilizate de catre pacientii cu dizabilitati locomotorii, in vederea recuperarii progresive a mersului dupa un traumatism (in caz de accident, dar si de interventie medicala). Un cadru de mers este foarte important, pentru ca asigura suportul pacientului, dar si controlul distribuirii greutatii corpului.

Cadrele de mers pliabile, usoare si utile

Cadrele de mers pliabile sunt utile pentru ca, pe langa functia lor de baza, mai ofera avantajul depozitarii in orice locuinta, oricat de mica. Ele sunt realizate din materiale usoare, precum aluminiul, au greutate scazuta si ofera posibilitatea reglarii in inaltime, in functie de statura utilizatorului. In general, cele patru picioare sunt dotate cu amortizoare din cauciuc, pentru aderenta buna la sol si pentru a nu se uza rapid.

Cadrele cu roti sunt confortabile

Un astfel de dispozitiv este un cadru ortopedic care ofera posibilitatea utilizatorului de a se deplasa independent, fara ajutorul insotitorului. Sunt utile persoanelor cu capacitate de deplasare scazuta, dar si acelora care au suferit interventii chirurgicale si se afla in faza de recuperare. Totodata si persoanele in varsta, care au o mobilitate scazuta il pot utiliza cu succes, atat in interiorul locuintei, cat si in afara.

Pe MagazinulOrtopedic.ro este disponibila o oferta variata de astfel de cadre de mers realizate din materiale durabile si de calitate, pentru un mai bun control si o mai mare rezistenta in timp. Acestea sunt realizate din aluminiu, sunt usoare si confortabile si se pot regla in inaltime si transporta usor.

Cadru de mers | cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

cadru de mers

Cadre fixe, utile pentru echilibru

Mai exista pe piata si cadre fixe, destinate persoanelor cu o capacitate limitata de deplasare, care manifesta probleme de echilibru in mers sau care sunt in faza de recuperare de dupa o interventie chirurgicala. Si acestea se pot utiliza atat in interior, cat si in exterior.

Fie ca sunt utilizate in recuperarea locomotorie sau de catre seniorii cu mobilitate scazuta, cadrele de mers sunt o alegere excelenta si pentru redarea sentimentului de independenta, care este atat de diminuat in multe cazuri.