Podul sau implantul dentar? Ce sa alegi? Ambele sunt metode de inlocuire a unui dinte lipsa si fiecare are avantajele si dezavantajele sale. A sti care este varianta potrivita, in asta consta, de fapt, decizia ce urmeaza a fi luata.

Podul dentar, dupa cum sugereaza si numele, consta in inlocuirea unui dinte lipsa cu o coroana asezata pe un suport atasat celor doi dinti adiacent celui lipsa. Astfel se formeaza un pod deasupra spatiului lipsa, loc numai bun pentru instalat coroana care va inlocui dintele lipsa.

Implantul dentar rezolva problema dintelui lipsa cu o metoda diferita si permanenta. Este un tratament in care coroana este instalata deasupra unui implant de titan fixat chirurgical in osul maxilar. Dupa cateva saptamani, se poate instala o coroana deasupra implantului pentru a inlocui dintele lipsa.

Pentru a sti ce vi se potriveste mai bine, ar trebui sa stiti cat mai multe detalii despre cele doua posibilitati. Unul dintre principalele avantaje ale implantului dentar este faptul ca este varianta cea mai apropiata de dintele natural. Odata ce tratamentul este complet si urmele postoperatorii au disparut, nu exista nicio diferenta in aspectul si functionalitatea noului dinte in comparatie cu cei naturali. Cele mai multe poduri vor avea, de asemenea, un aspect natural, dar pot provoca uneori disconfort, datorita faptului ca trei dinti sunt atasati unul de altul si lucreaza impreuna ca unitate.

Atunci cand un pacient alege implantul dentar, rutina zilnica de ingrijire si igiena orala ramane neschimbata. Dintii trebuie sa fie intotdeauna curati, periati si dezinfectati pentru a preveni cariile si placa dentara. Podul dentar, pe de alta parte, necesita un proces de curatare putin mai aprofundat, deoarece spatiul de sub suport si fiecare coroana trebuie curatate foarte eficient pentru a evita depunerile de mancare sau tartru. Nerespectarea acestor regului de igiena pot duce la infectii in zona coroanei si a dintilor adiacenti.

Cel mai eficient implant dentar din Bucuresti | plazadent.ro

implant dentar din Bucuresti

Mai multe detalii despre diferentele dintre cele proceduri le puteti primi din partea echipei medicale de la cabinetul stomatologic din sector 6, Plaza Dent. Aici puteti avea parte de cel mai eficient implant dentar din Bucuresti, dar si de poduri sau fatete dentare. Asta nu e tot, insa mai multe lucruri despre servicii aflati accesand Plazadent.ro/!