O data cumparat un scaun cu rotile, pacientii nu trebuie sa stea cu impresia ca acesta isi va indeplini rolul pentru care a fost achizitionat, fara provocari. Sunt situatii in care pacientii trebuie sa faca schimbari la una din componentele scaunului cu rotile pentru a se simti mai confortabili. O singura schimbare facuta la una din componentele acestuia afecteaza si alte elemente, de aceea este important ca utilizatorii sa stie ca va fi necesara o perioada lunga de timp ajustand si pozitionand acest dispozitiv de deplasare.

De asemenea, dupa fiecare ajustare facuta la un carucior rulant, utilizatorii trebuie sa il testeze pe o rampa, asistati de ingrijitori, pe diferite suprafete si pe pangete laterale pentru a se asigura ca nevoile de mobilitate sunt indeplinite. Dupa actiunea ajustarii scaunului cu rotile, se va verifica stabilitatea scaunului pe fata, pe parti si pe spate cu ajutorul unui asistent.

Ajustarea unui scaun cu rotile pe suprafata

In cazul unor modele de scaune cu rotile, unghiul de suprafata se poate ajusta. Inclinarea pe fata poate duce la alunecarea scaunului in fata, in timp ce ridicarea muchiei din fata a scaunului creeaza o denivelare intre suportul din spate si scaun. Daca spatele scaunului cu rotile este inclinat, si partea din fata va fi inclinata, iar unghiul scaunului pe spate ramane acelasi.

Scaun cu rotile | carucior rulant | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Ajustarea unghiului spatelui

Profesionistii MagazinulOrtopedic.ro sugereaza utilizatorilor scaunului cu rotile sa aiba in vedere si ajustarea unghiului spatelui pentru o sedere mai confortabila in momentul in care pacientii stau vertical pe scaun. Astfel, un unghi inchis mai mic de 90 de grade va fixa corpul pacientilor in curbura scaunului cu rotile si ii va tintui pe loc, in timp ce un unghi prea deschis poate fi favorabil persoanelor cu leziuni inalte ale maduvei spinarii, care nu se pot indoi din solduri prea usor.