Planta foarte generoasa, petunia este usor de ingrijit. Avand o ingrijire regulata, se va spori si mai mult aparitia florilor si va ramane frumoasa pana la primele ingheturi de toamna.

Pentru a face intretinerea mai rapida si mai putin obositoare, gradinarii trebuie sa dedice cateva minute in fiecare zi petuniilor. Indepartarea a doua sau trei flori ofilite mentine planta frumoasa.

  • Indepartati florile ofilite

Florile petuniei sunt reinnoite constant. Ca tulpina sa ramana sanatoasa si pentru a avea o abundenta de flori, trebuie sa se indeparteze florile uscate prin taierea cu o foarfeca.

  • Verificati umiditatea solului

Trebuie zilnic verificata umiditatea solului. De asemenea, la udarea plantei trebuie evitata stropirea florilor – aceasta provocand arsuri inestetice.

  • Cum sa uda petunia?

Apa o data pe zi, de preferinta seara, cand este mai cald (+ 25 ° C). O data la 2 zile, cand vremea este mai calda (sub 25 ° C). De doua ori pe saptamana intre 20 ° C si 25 ° C. O data pe saptamana, cand temperaturile nu depasesc 20 ° C si de preferinta dimineata.

  • Fertilizarea petuniei

Este recomandata utilizarea unui ingrasamant solubil, o data la doua sau trei udari, chiar daca substratul este prevazut cu ingrasamant. Dozele prescrise de producator trebuie respectate pentru a evita arsurile cauzate de excesul de ingrasamant. Printr-o dozare corecta se va obtine o inflorire de durata superba si o crestere regulata, sanatoasa si echilibrata.

  • Amplasarea petuniei

Aceasta se va amplasa intr-un loc unde sa primeasca cel putin 6 ore de soare pe zi. Este o planta care iubeste soarele si acesta este vital pentru fotosinteza, adica pentru ca planta sa aiba energie si sa se dezvolte.

  • Ciupirea corecta a plantei

Intrucat pe la jumatatea verii petunia incepe sa se alungeasca si sa produca flori doar in varf este bine sa se taie de la jumatate fiecare tulpina in parte. Doar asa se va putea readuce petunia la forma dorita. Dupa taiere specialistii recomanda sa se aseze pentru cateva zile intr-un loc mai putin insorit, ca sa-si revina. In lipsa soarelui mai putin intens energia plantei se conserva pentru refacerea ei.