O plomba reprezinta o restaurare dentara care implica inlaturarea zonei degradate a unui dinte si reconstructia dintelui folosind un material de umplere. Daca daunele sunt severe, este posibil sa fie nevoie si de un tratament endodontic, insa aceasta este o procedura dentara diferita. In toate cazurile, este mai bine ca toata lumea sa mearga la cel putin doua controale stomatologice anual, astfel incat cariile sa nu scape niciodata de sub control. Va intrebati daca aveti nevoie de o plomba? Iata cateva semne care v-ar putea da de inteles acest lucru!

O durere de dinti poate fi cel mai comun semn ca este posibil sa aveti nevoie de o plomba. Dar, sensibilitatea la anumite temperaturi, la presiune sau la alimentele dulci sunt, de asemenea, indicatori ca o plomba ar fi utila. In cele din urma, daca acuzati o durere brusca sau pulsanta atunci cand muscati sau mestecati, este posibil sa aveti nevoie si de alta interventie in afara de plombarea dintilor.

In ceea ce priveste semnele vizibile care sa confirme nevoia unei plombe, acordati atentie urmatoarelor situatii: pete inchise la culoare pe dinti, o gaura pe care o puteti vedea sau simti pe suprafata dintilor, alimente care intotdeauna se blocheaza intre anumiti dinti, cand ata dentara se rupe intotdeauna intr-un anumit loc, un dinte rupt, in cazul unei plombe anterioare pierdute.

Cariile sunt motivul numarul unul cand vine vorba de plombe, dar dincolo de acestea, dintii fracturati pot fi reparati chiar si cu un material de umplutura utilizat la plombare. Indiferent de situatie, plombele impiedica deteriorare si distrugerea dintilor.

Urgente stomatologice | clinica stomatologica din sector 4 | Implantologiesector4.ro

clinica stomatologica din sector 4

Pe masura inaintarii in varsta, dintii se uzeaza. Deteriorarea dintilor poate fi cauzata de diverse comportamente, situatie care poate duce la rupere, fisurare si chiar pierderea dintilor. Folosind un material de umplutura, specialistii ar putea restabili suprafata dintilor afectati.

La clinica stomatologica din sector 4, orice pacient poate avea parte de astfel de tratamente cu rezultate de succes. Dincolo de acest aspect, tot aici puteti apela atunci cand va confruntati cu urgente stomatologice, cand doriti sfaturi despre implanturi, cand aveti nevoie de o extractie sau chiar si pentru o simpla curatare profesionala. Doar accesati https://implantologiesector4.ro si faceti o programare, apoi toate se vor rezolva cu succes!