Atat persoanele fizice, cat si antreprenorii care investesc in laptopuri refurbished sunt interesati de intretinerea acestuia cat mai mult timp. Cu cat bateria este mai bine intretinuta, cu atat laptopul are o durata de viata mai mare. Conform experientei reprezentantilor It-Sh.ro, exista cateva actiuni ale utilizatorilor de laptopuri pe care acestia le pot face pentru a prelungi durata de viata a bateriei.

Trucuri pentru prelungirea duratei de viata a bateriei unor laptopuri refurbished

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca utilizatorii unui laptop refurbished performant este ca, la prima utilizare a bateriei sa o descarce pana la nivelul de 3% si apoi sa o incarce complet, pana la 100%.

De asemenea, utilizatorii unui laptop ieftin trebuie sa puna accent pe realizarea unui ciclu de utilizare realizat frecvent. Acesta presupune incarcarea bateriei la un nivel de 100% si descarcarea la un nivel de 3%, niciodata la 0%, deoarece ulterior bateria se poate defecta foarte usor. Acest ciclu de incarcare-descarcare se recomanda a fi efectuat o data pe luna.

Totodata, bateria laptopului va fi tinuta departe de surse de caldura si de voltaj inalt pentru a nu se degrada repede. Nu se recomanda nici blocarea orificiilor de ventilatie, si anume folosirea laptopului pe perna sau pe o suprafata moale.

Laptop ieftin | Laptopuri refurbished | It-Sh.ro

laptop ieftin

Pentru utilizatorii laptopurilor refurbished care le folosesc la birou pentru perioade indelungate de timp, bateria laptopului poate fi scoasa si depozitata in loc ferit de umezeala si de razele puternice ale soarelui, la un nivel de incarcare de 50-60%. Daca bateria este pastrata o perioada lunga de timp incarcata la maxim, este posibil ca aceasta sa isi piarda din capacitate si sa aiba o autonomie mai mica.

Nu in ultimul rand, bateria laptopului trebuie folosita, fara a exagera cu ciclurile de incarcare-descarcare ale acesteia, optimizand setarile de consum energetic si inchiderea simpla ori in modul hibernare, in loc de Stand-by, cand laptopul functoneaza numai cu bateria. Hibernarea este un mod care inchide complet calculatorul, economisind mult mai mult energie decat modul Stand by.