Conform statisticilor din anul 2022, foarte multi romani aleg sa faca o vizita la stomatolog doar in ultima instanta, cand durerea si disconfortul cauzate de diferite probleme sunt mult prea mari pentru a mai putea fi ignorate.

Ca si consecinta, unele probleme ajung sa-si piarda posibilitatea de a mai putea fi tratate, fapt care-i impinge pe stomatologi sa apeleze la extractii dentare.

In ce situatii se apeleaza la extractii dentare?

Dantura sanatoasa joaca un rol important pentru absolut toate tipurile de oameni, fie ca este vorba de persoane care viziteaza, ocazional, stomatologul sau persoane care prezinta reticenta in ceea ce priveste acest aspect. Prin urmare, atunci cand stomatologul da verdictul ca un dinte sa fie extras, vestea poate veni ca un soc pentru pacientul respectiv.

Asadar, in articolul de fata au fost selectate principalele situatii in care se poate ajunge la o extractie dentara:

  • atunci cand exista dinti ciobiti sau fracturati din radacina, ce provoaca durere intensa si constanta;

  • atunci cand o carie nu a fost tratata din timp si a reusit sa ajunga la stadiul final;

  • atunci cand anumiti saculeti de puroi s-au dovedit imuni la tratamentele obisnuite;

  • atunci cand pacientul se confrunta cu parodontoza acuta, aceasta putand sa distruga tesuturile din preajma dintelui afectat;

  • atunci cand un dinte ajunge sa se dezvolte anormal, pozitia sa neobisnuita putand sa afecteze sanatatea celorlalti dinti adiacenti;

  • atunci cand dintii de lapte refuza sa cada, fapt care poate afecta aparitia si dezvoltarea dintilor normali.

Cum va decurge operatia de extractie dentara?

Conform informatiilor oferite de PlazaDent.ro, pacientul va avea nevoie, initial, de o radiografie a maxilarului, de care stomatologul se va folosi pentru a lua deciziile cele mai potrivite in cazul respectiv. Pe parcursul lucrarii nu va fi resimtita durere, pacientul urmand sa fie supus unei anestezii locale, ce poate varia in intensitate in functie de complexitatea fiecarui caz in parte.

Extractii dentare | implant dentar | PlazaDent.ro

Extractii dentare

Odata finalizata extractia, clientului i se poate sugera ca, pe viitor, sa apeleze la un implant care sa inlocuiasca functiile pierdute. La momentul actual, un implant dentar se bucura de un grad general ridicat de apreciere, ca urmare a beneficiilor obtinute de pe urma lucrarilor realizate in acest oras.

In concluzie, de cele mai multe ori, la extractii dentare se poate ajunge doar in situatii de tip ultimatum.