Cand oamenii aud despre bine-cunoscutele ingrediente – ulei de masline si otet – primul lucru care le vine in minte este ca sunt folosite in principal in scopuri culinare. Totusi, acestea nu sunt singurele intrebuintari ale acestor 2 produse. S-a dovedit ca cele 2 ingrediente sunt mult mai functionale, atat individual, cat si impreuna, putand fi folosite si in alte scopuri, precum curatarea mobilierului din lemn acasa.

Uleiul de masline este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale care se poate folosi acasa atunci cand se curata mobila. Acest produs natural, nu numai ca va curata bine suprafetele din lemn, dar le va reda si stralucirea naturala.

Pe de alta parte, otetul neutralizeaza cu succes mirosurile neplacute, ajuta la descompunerea cu usurinta a murdariei lipicioase de pe suprafetele din lemn si actioneaza ca un dezinfectant natural.

  • Prepararea solutiei

Intr-o sticla cu pulverizator, se pun 6 linguri de otet alb si 5 linguri de ulei de masline. Se agita bine sticla si solutia este gata de actiune. Aceasta va curata suprafetele murdare din lemn care in scurt timp vor recapata stralucirea naturala. Si toate acestea fara a folosi alte produse de curatare care contin substante chimice.

  • Ulei de masline si lamaie

Combinatia de ulei de masline si lamaie poate servi ca un excelent produs de casa pentru curatarea si dezinfectarea suprafetelor din lemn. Combinatia celor 2 va facilita foarte mult gospodinelor sarcina de a indeparta petele si orice alte urme de murdarie. Trebuie doar amestecate aproximativ 50 de grame de ulei de masline si sucul de la o jumatate de lamaie.

  • Otet si apa

Cu o solutie de apa si otet (1: 1), s-ar putea face o curatare buna si temeinica a frigiderului. Otetul contine asa-numitul acid acetic, care chiar si in solutii slabe distruge bacteriile, ciupercile si altele. In plus, otetul este un excelent ajutor in neutralizarea mirosurilor, ceea ce il face un bun aliat in curatirea atat a frigiderului, cat si a celorlalte aparate electrocasnice.