La momentul actual, stomatologia reprezinta una dintre cele mai cautate ramuri din domeniul medicinei. Inca din cele mai vechi timpuri, omul s-a confruntat cu fel si fel de probleme intalnite la nivelul dintilor. Aceasta afirmatie este valabila si in prezent.

Printre cele mai intalnite probleme stomatologice se numare cele cu privire la maseaua de minte. Molarul respectiv apare la persoane cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani. In principiul, el nu indeplineste vreo functie importanta in ceea ce priveste procesul de masticatie.

Pozitia sa relativ inaccesibila face ca spalarea si ingrijirea dintelui sa nu se poata desfasura, de cele mai multe ori, la un nivel optim. Din acest motiv, exista posibilitatea de aparitie a anumitor complicatii ce pot duce la indepartarea molarului.

Un bucurestean, aflat in cautarea unei astfel de operatii, ar putea sa se intrebe cum decurge o extractie masea de minte in sector 2.

Principalele cauze responsabile pentru o extractie masea de minte

Exista numeroase cauze ce pot duce la indepartarea unei astfel de masele. Mai multe informatii pot fi gasite la Elveto-Dent.ro. Printre cele mai importante si des intalnite motive se numara:

  • probleme la aparitia maselei; In ceea ce priveste acest caz, aspectele ce duc la complicatii sunt lipsa spatiului necesar si impiedicarea eruptiei de catre os, gingie sau un alt dinte;

  • tumori;

  • infectii ale tesutului moale, situat in spatele maselei;

  • cariile;

  • spatiu mult prea inghesuit, ce poate duce la deterioarea sau deformarea dintilor din vecinatate;

  • posibilitatea aparitiei unor umflaturi dureroase in zona molarului;

  • probleme de natura gingivala, ce pot ajunge sa se agraveze; Cel mai intalnit exemplu il constituie parodontoza.

Extractie masea de minte in sector 2 | clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

Extractie masea de minte in sector 2

Cum decurge o extractie masea de minte in sector 2?

Fiecare clinica isi are propriile modalitati de abordare. La Elveo Dent, o clinica stomatologica din sector 2, de exemplu, se poate apela la anestezie locala sau generala, in functie de gravitatea cazului. Se va realiza o incizie prin intermediul careia se va ajunge la dinte sau os. Se va scoate maseaua, dupa care zona va fi curatata si tratata.