Situatiile pe care oamenii le considera a fi urgente stomatologice sunt considerabil mai putine decat cele care reprezinta, cu adevarat, o astfel de urgenta. Pentru a preveni aparitia unor astfel de situatii, o igiena orala adecvata si prezentarea periodica la un consult stomatologic de rutina, care are rol profilaxic, sunt cele mai importante metode pe care le pot aplica oamenii.

Totusi, in cazul in care acestia se confrunta cu una dintre situatiile expuse in continuare, prezentarea intr-un timp cat mai scurt la medicul dentist de la CabinetStomatologicSector2.ro este foarte importanta.

  1. Durerile de dinti pot reprezenta urgente stomatologice

Cu toate ca durerile dentare sunt adesea trecute cu vederea de catre oameni, in unele cazuri aceste sunt considerate adevarate urgente stomatologice. Daca unele astfel de dureri pot fi considerate normale, cum ar fi in perioada de dupa obturatia de canal, aplicarea unei plombe dentare sau chiar efectuarea unui detartraj, in alte situatii, in care sunt prezente si alte simptome precum febra sau durerile de cap, interventia unui medic dentist este extrem de importanta.

  1. Chiar si o lucrare dezlipita poate fi considerata o urgenta stomatologica

In situatiile in care unor pacienti li s-au dezlipit lucrarile dentare, acestia ar trebui sa mearga cat mai repede la stomatolog pentru fixarea acestora, prevenind astfel deteriorarea lucarii respective si chiar a dintilor inclusi in aceasta lucrare.

Inainte de prezentarea la medicul dentist, este necesar ca atat lucrarea dentara, cat si bonturile pe care a fost fixata sa fie foarte bine curatate.

Urgente stomatologice | cabinet stomatologic din sectorul 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

Urgente stomatologice

  1. Daca dintii permanenti se misca, atunci poate fi o urgenta

Un dinte permanent se poate misca fie in urma unei traume, fie dupa ce s-a muscat dintr-un aliment foarte tare sau chiar din cauza unor afectiuni parodontale. De aceea, prezentarea la medicul dentist, de la cabinetul stomatologic din sectorul 2, este importanta pentru stabilirea cauzei si planului de tratament pentru salvarea acestuia.

Desi fracturile dentare, din urma unor traumatisme, sunt tratate de toti oamenii ca urgente stomatologice, si in situatiile prezentate, acestia ar trebui sa ia in considerare vizita la medicul stomatolog intr-un timp cat mai scurt.