Dupa 2 ani de pandemie cand industria cinematografica a avut de suferit, se pare ca apetitul oamenilor pentru productii a ramas neschimbat. Acestia au reinceput sa ia cu asalt salile de cinema in cautarea celor mai recente filme. De la productii de actiune si pana la animatii sau filme cu supereroi, absolut toate sunt asteptate cu nerabdare si interes de cinefili.

Topul celor mai bune filme in 2022

  • Ahed`s knee – Un celebru regizor israelian pe nume Y soseste intr-un sat indepartat din desert pentru a prezenta unul dintre filmele sale la o biblioteca locala. Luptandu-se sa faca fata vestilor recente despre boala terminala a mamei sale, el este impins intr-o spirala de furie atunci cand gazda proiectiei, un angajat guvernamental, ii cere sa semneze un formular prin care i se limiteaza raspunsurile cu privire la filmul sau.

Povestit pe parcursul unei zile, filmul il infatiseaza pe Y in timp ce se lupta impotriva pierderii libertatii in aara sa si a fricii de a-si pierde mama.

  • Master – La o universitate de elita din New England, construita pe locul unei foste spanzuratoare din epoca Salem, trei femei se straduiesc sa-si gaseasca locul. Navigand prin politica si privilegii, acestea intalnesc manifestări din ce in ce mai terifiante ale trecutului bantuit al scolii… si prezentului.

  • Dog – este o comedie despre doi prieteni, un om si un caine care se imprietenesc impotriva vointei lor. Ranger-ul armatei Briggs (Channing Tatum) si Lulu (un caine belgian Malinois) alerga pe coasta Pacificului in speranta de a ajunge la timp la inmormantarea unui coleg soldat.

Pe parcursul calatoriei, se vor innebuni reciproc, vor incalca legile, vor invata sa-si lase garda jos pentru a avea sansa sa isi gaseasca fericirea.

  • The lost city – Autoarea Loretta Sage scrie despre locuri exotice in romanele ei populare de aventuri. In timpul unui turneu de promovare a noii sale carti împreuna cu Alan, personajul central al actiunilor sale, Loretta este rapita de un miliardar excentric care spera ca il poate conduce la comoara pierduta a unui oras antic din ultima ei poveste.

Hotarat sa demonstreze ca poate fi un erou si in viata reala, nu doar in paginile cartilor ei, Alan porneste sa o salveze.