O persoana care sforaie isi impiedica adesea partenerul sa aiba un somn bun, ceea ce poate fi stresant.

Nu numai ca sforaitul este o pacoste, dar 75% dintre persoanele care sforaie au apnee obstructiva in somn (cand respiratia este intrerupta in timpul somnului pentru perioade scurte), ceea ce creste riscul de a dezvolta boli de inima.

Exista remedii pentru combaterea sforaitului

De obicei, persoanele care se confrunta cu aceasta situatie, gasesc solutii de rezolvare, una dintre ele fiind aceea de schimbare a pozitiei, insa, cum este natural, aceasta varianta nu functioneaza pentru toata lumea.

In cazul persoanelor care sufera de apnee, situatia este ceva mai delicata, iar acestea ar avea nevoie de o set de reguli, de care trebuie sa tina cont.

Unul dintre sfaturile medicilor in privinta oamenilor care sforaie, este sa piarda in greutate, insa pentru ca exista oameni care nu au problema kilogramelor in plus, dar prezinta aceasta afectiune, recomandarea nu este general valabila.

Consumul de alcool reprezinta, de asemenea, un factor care genereaza sforaitul, mai ales daca este consumat in cantitati mari, inainte de somn. De aceea evitarea bauturilor alcoolice este iarasi o solutie.

Obiceiurile proaste de somn pot avea si ele un efect similar cu cel al consumului de alcoolui, asupra cuiva, ce se confrunta cu sforaitul. De exemplu, in cazul unei persoane ocupate, programul de somn se poate decala, facand schimbari mari in ceea ce priveste organismul acesteia.

Alergenii din dormitor si din perna pot contribui, si ei, la sforait. Acarienii de praf se acumuleaza in perne si pot provoca reactii alergice care pot duce la sforait.

De aceea este necesar ca pernele sa fie aerisite si schimbate, frecvent, tocmai pentru a reduce la minimum acarienii si alergenii. Iar in cazul detinatorilor de animale, micutii pufosi ar trebui tinuti departe de dormitor.

Persoanele care sesizeaza acest obicei pe care incep usor-usor sa si-l insuseasca, trebuie sa aiba grija sa ramana hidratate, sa manance cat mai sanatos si sa evite sursele de stres, iar prin remediile deja mentionate, acestea trebuie sa faca progrese.