Persoanele care aleg sa isi cumpere o masina trebuie sa fie constienti de toate responsabilitatile cu care aceasta vine, automat, la pachet. In mod normal, vehiculele trebuie sa treaca periodic printr-o inspectie al carei scop este de a vedea care este starea vehiculului respectiv. Statii ITP exista peste tot in tara.

Locuitorii din capitala, spre exemplu, se pot duce la o statie ITP in Bucuresti. Cei care nu sunt siguri de valabilitatea ITP-ului se vor putea folosi de platforma RAR pentru a afla acest lucru, dupa ce vor completa datele de care este nevoie pentru verificarea vehiculului: cartea de identitate sau seria caroseriei.

Ce trebuie sa stii inainte de a vizita o statie ITP in Bucuresti?

Una din statiile la care o persoana va putea apela atunci cand are nevoie de un ITP este AlfaITP.ro. Aici, vor putea fi verificate aproape toate categoriile de vehicule, iar pentru contracte, preturile sunt negociabile. In functie de scopul in care este folosit vehiculul respectiv, intervalul de timp la care va trebui realizata verificarea o sa difere.

ITP in Bucuresti | Inspectia tehnica periodica in Bucuresti | AlfaITP.ro

 ITP in Bucuresti

Singurele acte de care persoanele interesate au nevoie sunt cartea de identitate a celui care duce vehiculul la verificare, cartea de identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare si asigurarea RCA valabila. Atata timp cat documentele sunt in regula, oricine poate duce vehiculul respectiv la o statie ITP.

Care vehicule vor putea fi verificate la o statie ITP in Bucuresti?

Printre vehiculele care vor putea primi inspectia tehnica periodica in Bucuresti se numara autoturismele simple, cele 4×4, autorulotele, microbuzul, autobuzul, remorca si semiremorca, tractorul rutier etc. De aceea, indiferent de vehiculul pe care il conduce o persoana, este posibil ca aceasta sa primeasca verificarea de care are nevoie pentru a-si continua activitatea.

Prin urmare, proprietarii vehiculelor trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru starea in care se afla, iar modalitatea prin care pot face acest lucru este printr-un ITP. In cazul in care vehiculul este respins, se va putea face o re-verificare in decurs de 30 zile, doar ca oamenii trebuie sa fie atenti ca data de expirare a reviziei precedente sa nu fie incalcata.