Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orase din Europa, deoarece orasul ofera vizitatorilor o gama larga de lucruri de vizitat pe tot timpul sederii lor. Iata cateva din cele mai bune modalitati de a va petrece timpul in capitala olandeza, incepand cu muzee pana la cele mai profunde experiente culturale.

Una dintre cele mai luxoase si frumoase zone ale orasului, Jordaan, este un cartier unde puteti sa va plimbati de-a lungul canalelor pe strazile pline de flori si copaci, precum si de a intra in buticurile de lux si magazinele la moda care domina zona. Aici exista, de asemenea, o mare varietate de restaurante care servesc preparate delicioase.

Casa Rembrandt

Aceasta casa a fost resedinta si locul de munca al lui Rembrandt din 1639 pana la falimentul sau in 1656. Interiorul a suferit o restaurare minutioasa si acum seamana cu ceea ce ar fi aratat atunci cand marele pictor locuia acolo. Multe dintre picturile si gravurile sale sunt de asemenea afisate, ceea ce face ca aceasta sa fie o destinatie esentiala atat pentru iubitorii de arta, cat si de istorie.

Muzeul Rijksmuseum este muzeul national al Olandei si este cel mai vizitat muzeu din tara. Dupa un proiect de restaurare care a fost finalizat in 2013, astazi muzeul are peste 8 000 de obiecte si artefacte expuse publicului. Muzeul are expuse multe dintre cele mai mari picturi din epoca olandeza de aur din secolul al XVII-lea, printre care lucrarile lui Rembrandt, Vermeer si van Honthorst. In total, exista mai mult de 2.000 de picturi din colectia muzeului, ceea ce o face una dintre cele mai mari din intreaga Europa.

Casa Anne Frank

Vizitarea acestei case istorice, care acum este muzeu, este una dintre experientele absolut esentiale pe care trebuie sa le intreprindeti cand vizitati Amsterdam. Viata tragica a lui Anne Frank este inchisa intr-o singura cladire si este imposibil sa nu va impresioneze dupa ce cititi si auziti despre suferinta si teribilile persecutii la care Anne Frank a fost supusa in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Muzeul Van Gogh

Viata si opera incomparabilului Vincent Van Gogh sunt expuse in acest vast muzeu, prevazut pe trei nivele, care contine cea mai mare colectie de picturi din lume, precum si o mare cantitate de scrisori scrise de artist. In muzeu exista si alte cateva lucrari ale contemporanilor sai, iar muzeul explica in detaliu relatiile lui Van Gogh cu ei si felul in care diverse evolutii din viata sa i-au afectat arta.