Nu e greu de argumentat de ce turistii aleg sa viziteze Spania. Aceasta frumoasa tara are totul. De la peisaje si plaje incredibile, la bucatarie de renume mondial, istorie bogata, muzee fantastice si arhitectura uimitoare.

Ce va fi prezentat mai jos, vor fi doar cateva dintre motivele principale pentru care Spania are anual milioane de vizitatori.

  • Spania poate fi renumita pentru plajele sale si pentru zonele insorite, dar este si o tara cu peisaje diverse. Muntii sai sunt maiestuosi, de la nordul Pirinei si Picos de Europa, pana la Sierra Nevada, in sud (caminul celei mai sudice partii de schi din Europa) si vulcanul Mount Teide de pe Insula Canare din Tenerife. Spania gazduieste si singurul desert din Europa, Cabo de Gata din Almería.
  • Cei care iubesc adrenalina si aventura, au foarte multe oportunitati in aceasta tara. Schiul si snowboardingul, scufundarile si drumetiile sunt de talie mondiala, in timp ce coasta de nord a Spaniei ofera turistilor concursuri anuale de surfing.
  • Mancarea este delicioasa!!! Toti vizitatorii trebuie sa experimenteze asa numitele tapasuri. In Spania, tapasurile sunt considerate in mod traditional mici gustari sau aperitiv. Spania este renumita pentru fructele de mare, jamón (sunca), fructe si legume proaspete, care fac din calatoria pe piata locala o adevarata placere pentru ochi si stomac.
  • De la bogatul sau trecut maur si pozitia sa ca superputere mondiala in perioada de aur, la ororile razboiului civil spaniol, dictatura si revenirea cu succes a tarii in democratie, Spania are o istorie fascinanta, care este bine conservata in cladirile si muzeele sale. Una dintre cele mai bune exemple de arhitectura maura din lume este Moscheea din Cordoba.
  • Spania gazduieste cateva insule frumoase, de la insula petrecareata Ibiza si peisajele vulcanice din Tenerife, pana la linistea din Menorca si Graciosa din Insulele Canare,  unde strazile sunt facute in intregime din nisip. Insulele Baleare si Insulele Canare atrag milioane de turisti in fiecare an pentru plajele lor, vremea incredibila si localnicii prietenosi.
  • Cu pozitia sa in sudul Europei, Spania se bucura de veri lungi si vreme placuta pe tot parcursul anului, ceea ce o face o destinatie ideala pentru toti iubitorii de vreme calda.