Una dintre cele mai bune recomandari de carti vechi ieftine din oferta anticariatului PrintreCarti.ro este reprezentata de romanele care au ca si personaj principal un personaj negativ. In orice carte exista personaje cu o moralitate indoielnica, exista personaje rele, iar multe dintre scrieri sunt cele in cadrul caruia protagonistul are un final fericit si are trasaturi pozitive. Pentru aceia dintre cititori care prefera romanele atipice in care personajul negativ este in centrul atentiei, specialistii au cateva recomandari.

Recomandarile specialistilor pentru cele mai bune carti vechi ieftine in care personajul principal este negativ

Una dintre cele mai bune carti vechi ieftine care prezinta intr-o lumina oarecum pozitiva un personaj negativ este American Psycho. Aici, protagonistul este un psihopat in toata puterea cuvantului, inclinat spre violenta, cu un farmec iesit din comun, Bates fiind un tanar foarte inteligent, educat si atragator, care dincolo de aceasta suprafata, este un criminal cu instincte perverse, care recurge la violuri, necrofilie si la canibalism. Modul in care autorul prezinta toate aceste acte, acuratetea descrierilor va determina teama si fiori reci cititorilor. Bates este genul de personaj negativ care ridica intrebari cititorilor si ii atrage intr-un mod ciudat.

Carti vechi ieftine | PrintreCarti.ro

carti vechi ieftine

Lolita este un alt roman in care personajul principal este negativ. Scris de Vladimir Nabokov, romanul Lolita a atras multe critici dar si multe recenzii pozitive de-a lungul timpului, precum si numeroase ecranizari. Astazi, Lolita este una dintre cele mai bune carti, o capodopera suprema a secolului XX, chiar daca multi cititori inca o considera o blasfemie. Humbert este personajul principal, tipologia personajului negativ care farmeca printr-un exterior poleit, un barbat erudit si inteligent care are o atractie bolnava fata de copile aflate la varsta prepubertatii, este un pedofil care distruge inocenta fetelor, le manipuleaza si le atrage in relatii chinuitoare.

Nu in ultimul rand, un alt roman care fascineaza cititorii desi protagonistul este un personaj negativ este Fata Disparuta, scris de Gillian Flynn, o anti-eroina prezentata de narator in mod deosebit, intr-un invelis fermecator care pacaleste cititorii aproape jumatate din naratiune. Protagonista este o femeie inteligenta, foarte frumoasa, insa se afla prinsa intr-o casnicie nefericita, devenind rece, diabolic de ingenoasa si lipsita de scrupule, sufocandu-si nu numai sotul, ci si cititorii.