Daca aveti nevoie de sprijin pentru deplasare, ceva mai putin decat un scaun cu rotile si ceva mai mult decat un baston, aveti doua variante: un cadru de mers sau un rolator!

Cadrul de mers poate fi o optiune buna daca aveti nevoie de sustinere suplimentara a echilibrului sau pentru a reduce efortul de deplasare. Cu toate acestea, daca aveti nevoie de mai mult suport sau ceva care sa tina toata greutatea, recomadarea este de a lua in considerare alte optiuni, cum ar fi un scuter mobil sau un scaun cu rotile.

Cele mai stabile cadre de mers au patru picioare, desi exista si modele cu trei picioare. Nu au roti si necesita o putere rezonabila a bratelor utilizatorului deoarece cadrul trebuie ridicat de fiecare data cand pasiti inainte. Ele sunt, de obicei, ajustabile pe inaltime si, la fel ca in cazul tuturor dispozitivelor care sprijina mersul pe jos, este important sa fie ajustat la o inaltime corecta.

Cadrele de mers pot fi cumparate intr-o varietate de dimensiuni si latimi. O baza mai lata va fi, in general, mai stabila decat una ingusta, dar bazele mai largi ar putea fi mai greu de manevrat in interiorul casei.

Cadrele de mers pot fi pliate si asezate in portbagajul unei masini sau depozitate in coltul unei camere. Cu toate ca un cradru de mers pliabil este foarte util si usor de folosit, acesta are mai multe articulatii si imbinari, deci ar putea sa nu se simta la fel de rezistente si robuste ca cele care nu sunt pliabile.

Mai exista cadre de mers cu doua roti instalate pe picioarele frontale. Acest cadru este folosit prin ridicarea celor doua picioare din spate de la sol, pe masura deplasarii inainte, necesitand mai putina rezistenta a bratelor decat cea necesara utilizarii unui cadru fara rotii. Picioarele din spate actioneaza ca o frana atunci cand greutatea corpului se lasa pe cadru. Se gaseste intr-o varietate de latimi si inaltimi, fiind disponibile atat in varianta pliabila cat si in cea simpla.

Cadre de mers | Magazinul Ortopedic | www.magazinulortopedic.ro

cadre de mers

Mai exista varianta de cadru de mers cu patru roti, care poarta numele de rolator. Acest dispozitiv este foarte potrivit pentru plimbarile in afara casei deoarece sunt mai usor de manevrat. Unele modele au, de asemenea, un scaun integrat si un cos de cumparaturi.

In Magazinul Ortopedic puteti gasi toate aceste variante de sustinere a mersului si mobilitatii. Trebuie doar sa accesati www.magazinulortopedic.ro, cautati varianta potrivita si comandati. In scurt timp, comanda va ajunge la destinatie!