Cand este necesara o extractie de masea de minte în sector 2 la clinica Elveto Dent? Aceasta este o intrebare pe care si-o adreseaza cei care isi doresc sa stie mai multe despre problemele dentare cu care s-ar putea confrunta in viitor, iar raspunsul poate fi aflat din informatiile care urmeaza.

Maselele de minte sunt ultimele care erup, in intervalul de varsta 17-24 de ani. Se afla in partea din spate a maxilarului, la periferia arcadei dentare, fiind in numar de maxim patru. Pentru omul modern, molarii de minte nu indeplinesc nicio utilitate. In schimb, stramosii ii foloseau pentru a mesteca alimentele tari.

Cand este necesara o extractie de masea de minte?

Conform cazurilor rezolvate de medicii de la Elveto Dent, o clinica stomatologica din sector 2, exista mai multe situatii in care cea mai buna abordare este extractia maselelor de minte, dupa cum urmeaza:

  • incongruenta dento-alveolara;
  • pozitie anormala de crestere;
  • nu exista suficient loc pentru eruptie;
  • pericoronarite;
  • profilactic, pentru preventia cariilor.

Incongruenta dento-alveolara este situatia in care maselele de minte inghesuie dintii adiecenti, punand presiune din partea din spate, catre partea anterioara. Aceasta poate cauza complicatii, inclusiv carii si infectii, motiv pentru care se recomanda extractia.

Extractie de masea de minte în sector 2 | Clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

extractie de masea de minte în sector 2

Pozitia anormala a molarilor de minte poate sa cauzeze dureri dentare mari, carii si deplasarea celorlalti dinti. Persoanelor care simt dureri la nivelul molarilor de minte li se recomanda sa isi faca o programare la dentist, folosind datele disponibile pe site-ul Elveto-Dent.ro.

In momentul in care incep sa erupa, molarii de minte cauzeaza dureri si inflamatii serioase daca nu exista suficient loc. De aceea, dentistul poate recomanda extractia chiar si in cazul in care molarul este inclus, adica nu a patruns inca suprafata gingiei.

Pericoronaritele sunt infectii dentare recurente ale molarilor de minte, care necesita un tratament de durata. Pentru a elimina problema, se recomanda extractia molarilor cu probleme.

In cazul maselelor de minte, igiena dentara nu poate fi realizata corespunzator, din cauza pozitiei acestora. De aceea, riscul de aparitie a cariilor este mult mai mare. Cea mai sigura abordare este extractia molarilor de minte inainte ca acestia sa se carieze si sa creeze probleme mai mari.