Israel este o tara prin care au trecut egipteni, babilonieni, persi, greci, romani, arabi. Pe scurt, este unul din locurile cele mai incarcate cu istorie din lume. Un loc al promisiunilor, un pamant al religiilor, un pamant in centrul atentiei, atat de pretios incat incita si va incita multe spirite de acum incolo. Israel si teritoriile palestiniene formeaza o nebuloasa complexa.

Palestina, un pamant incredibil de descoperit

Teritoriile palestiniene au multe de oferit vizitatorilor, atat in orasele arabe cat si pe colinele din Cisiordania. In plus, ai toate sansele sa intalnesti aici oameni pasionanti. Unele vizite sunt usor de realizat, chiar si individual, ar fi pacat sa nu vizitezi aceste pamanturi care au atatea de oferit. Situri culturale si religioase precum Ramallah care adaposteste mausoleul lui Yasser Arafat sau situl arheologic Tell Sultan, sunt doar cateva din locurile ce pot fi vizitate aici.

Cisiordania (West Bank), calduros si primitor

Cisiordania (West Bank pentru anglofoni) constituie cea mai mare parte din Teritoriile palestiniene. Pe aceste pamanturi arabe atmosfera este radical diferita fata de cea care domneste in alta parte a Israelului. Aici nu sunt atat de multe muzee sau atractii de vizitat dar caldura si ospitalitatea populatiei compenseaza fara indoiala. Experienta va fi fara indoiala una de neuitat.

Betleem, un loc important pentru pelerinaj

Betleem, orasul nasterii Mantuitorului Iisus Christos este un loc extrem de popular in randul pelerinilor. Se spune ca si regele David s-ar fi nascut la Betleem ceea ce inseamna ca este un loc sfant si pentru evrei. Aici vei fi cu siguranta suprins de impozanta Bazilica a Nasterii Domnului, una din cele mai vechi biserici din lume de altfel si inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO. In grota, pelerinii se inghesuie pentru a saruta locul in care s-a aflat pruncul Iisus.

Jericho, cel mai vechi oras din lume

De mai bine de 15 ani, Jericho a redevenit un oras linistit iar turismul s-a dezvoltat aici progresiv. Cele mai frumoase atractii din Jericho sunt Hisham Palace, Tell-es Sultan si Monastery of Mount of Temptation (accesibila pe jos sau cu telefericul). Un alt loc frumos este mormantul profetului Moise.