Create cu scopul de a imbunatati in mod vizibil dintii deteriorati, devitalizati sau care au suferit fracturi in urma unor accidente, coroanele sunt excelente pentru restaurarea estetica naturala a gurii, dar si pentru acoperirea implanturilor dentare, care se folosesc atunci cand indivizii isi pierd definitiv unul sau mai multi dinti. In prezent exista mai multe tipuri de coroane, iar pacientii trebuie sa le aleaga pe cele mai bune pentru ei in functie de nevoile pe care le au.

De exemplu, indivizii care isi doresc imbunatatirea danturii cat mai eficient pot opta pentru coroane din zirconiu, intrucat nu au cadru metalic. Specialistii de la clinica vedetelor acum accesibila tuturor – Dental Progress sustin faptul ca aceste tipuri de coroane sunt realizate in partea interioara din zirconiu, adica un material alb, de calitate, iar in partea exterioara sunt acoperite cu ceramica.

Coroane zirconiu: cand pot fi folosite?

Pentru inceput, indivizii care aleg sa isi puna coroane zirconiu ca acestea sunt recomandate atunci cand au unul sau mai multi dinti rupti ori deteriorati. Cu ajutorul coroanelor, dintii sunt acoperiti foarte frumos si isi recupereaza capacitatea de a indeplini functiile de baza. In acelasi timp, coroanele pot fi utilizate pentru rezolvarea problemelor estetice, dar si pentru persoanele care sufera de bruxism (macinarea dintilor prin scrasnire).

Avantaje

In ceea ce priveste avantajele de care se bucura pacientii care aleg coroanele din zirconiu, potrivit Dentalprogress.ro trebuie mentionat faptul ca acestea le pot oferi un rezultat estetic exceptional. Intrucat coroanele nu contin metal, ele previn aparitia unui chenar gri in apropierea gingiei, iar pacientii vor obtine un aspect cat mai natural. Mai mult, coroanele din zirconiu sunt translucide, ceea ce inseamna ca se integreaza perfect cu restul dintilor din cavitatea bucala! Mai mult, ele sunt biocompatibile cu organismul, extrem de rezistente pe termen lung, au finisaje deosebite si protejeaza gingiile foarte bine!

Coroane zirconiu | clinica vedetelor acum accesibila tuturor | Dentalprogress.ro

coroane zirconiu

Ingrijirea coroanelor

Pentru a se bucura de coroanele de zirconiu o perioada cat mai indelungata, indivizii trebuie sa se asigure ca isi periaza dintii foarte bine de cel putin 2 ori pe zi. Mai mult, ei trebuie sa isi curete spatiile interdentare cu ajutorul atei dentare, astfel incat sa indeparteze resturile alimentare greu accesibile cu periuta. Apa de gura trebuie si ea utilizata in mod frecvent!

Din ce in ce mai multi oameni aleg sa isi puna coroane dentare din zirconiu, din dorinta de a putea manca, vorbi si rade nestingheriti!