Colosseum si Fontana di Trevi sunt unele dintre cele mai populare obiective turistice, primele pe lista turistilor care decid sa dea o fuga in Italia. Localnicii insa recomanda celor care vin in vizita sa opteze si pentru puncte mai putin cunoscute unde vor simti cu adevarat spiritul italian.

Alte obiective turistice demne de vizitat

  • Biserica Sf. Clement, situata in spatele Colosseumului, in Via San Giovanni este o frumoasa bazilica straveche construita in stil romanic in perioada a 12-a sub pontificatul Papei Pascal al II-lea. In secolul al XIX-lea au inceput sapaturile sub bazilica unde au fost gasite resturile unei bazilici din secolul al IV-lea care au fost dedicata Sfantului Clement.
  • Punctul central al acestei uimitoare bazilici este mozaicul cu Hristos pe Cruce, infatisat ca Arborele Vietii, din care curg cele patru rauri ale paradisului. La baza Arborelui Vietii exista o varietate uimitoare de imagini: pasari, cosuri umplute cu fructe, un cioban cu oile sale, o taranca surprinsa in timp ce hraneste gainile, dar si medicii Bisericii.
  • Via della Palombella se afla chiar inainte de piata adiacenta din jurul Pantheonului. Turistii pot admira aici ruinele magnifice ale Bazilicii Neptun, un obiectiv mai putin cunoascut celor care vin pentru prima data in vizita. Bazilica a fost construita in 25 i.Hr. de catre Marco Vipsanio Agripp – ginerele si amiralul imparatului Augustus – in onoarea zeului marii Neptun pentru a sarbatori victoria sa navala asupra lui Marc Antoniu si a Cleopatrei la Azio in 31 î.Hr. Aceasta a fost transformata in Biserica Santa Maria ad Martyres in secolul VII si apoi a folosita ca opera a imparatului Hadrian.
  • Piazza Colonna se afla in centrul pietei, chiar vizavi de Palatul Chigi acolo unde turistii pot vedea si coloana lui Marcus Aurelius construita cu scopul de a-l onora pe imparat. Aceasta a fost ridicata la instructiunea fiului sau Commodus pentru a sarbatori campaniile sale impotriva triburilor germane Marcomanni, Sarmati si Quadi intre 176 si 192 d.Hr.
  • Turistii ar trebui sa viziteze si piazza Augusto Imperatore unde pot vedea Mausoleul lui Augustus. Acesta a fost construit de Augustus in 28 î.Hr., imediat dupa ce s-a intors de la Alessandria dupa cucerirea Egiptului si infrangerea lui Marc Antoniu la Azio. Cand Augustus a vizitat mormantul elenistic al lui Alexandru cel Mare s-a inspirat din forma sa circulara pentru a-si construi propriul mausoleu.