Cosurile in sine sunt destul de enervante, dar ele pot fi cauzate de o patologie numita acnee de vara. Se stie ca soarele este bun nu numai pentru spirit, ci si pentru corp si piele. In timp ce in trecut persoanelor cu acnee li se recomanda sa foloseasca lampile solare ca tratament, astazi expertii par sa fie de parere opusa: prea mult soare nu este de fapt bun pentru piele.
Asadar, nu este recomandata expunerea la soare pentru o perioada lunga de timp, deoarece poate provoca diverse probleme si patologii, inclusiv asa-numita acnee de vara.
Ce este acneea de vara?
Acneea de vara este des intalnita, insa difera de acneea juvenila care este mai severa prin culoarea si forma pustulelor. In plus, cosurile apar doar in anumite zone ale corpului expuse razelor solare, care este principala cauza a bolii: din acest motiv este cunoscuta si ca boala sezoniera.
Care este protectia potrivita impotriva acneei de vara?
Persoanele cu pielea predispusa la acnee stiu ca este bine sa acorde atentie produselor de protectie solara, deoarece acestea pot contine substante grase sau emulgatori de origine chimica care le infunda porii si produc aparitia cosurilor.
O protectie solara buna este esentiala pentru toate tipurile de piele, in special pentru pielea predispusa la acnee si hiperpigmentare. Utile in acest scop sunt cremele usoare, care nu inseamna o protectie mai scazuta, ci produse „necomedogene”, adica nu contin ingrediente care pot provoca blocarea porilor.
Cum poate fi prevenita acneea de vara?
Daca nu este tratata, acneea de vara este o afectiune care poate deveni cronica la unii oameni. Prin urmare, exista mai multe masuri care actioneaza ca o prevenire pentru a evita aparitia cosurilor enervante, o problema care nu trebuie subestimata.
Masuri de precautie
- Nu trebuie exagerat cu hainele stranse : se prefera hainele largi, care permit pielii sa respire;
- Consum mare de lichide : cantitatea recomandata este de cel putin 2 litri pe zi;
- Utilizarea aerului conditionat pentru evitarea transpiratiei;
- Evitarea celor mai fierbinti ore ale zilei;
- Limitarea expunerii la soare;
- Evitarea cremelor si produselor cosmetice grase – acestea infunda porii;
- Evitarea alimentelor prea grase si prajite – aceasta dieta nu ajuta pielea predispusa la acnee.