Contrar credintei populare, oamenii isi pot lua aportul necesar de proteine si din alimente vegetale. Care sunt cele mai bune surse de proteine?
Legumele stau la baza fiecarui model de alimentatie sanatoasa. Acestea contin numerosi si variati nutrienti de care organismul are nevoie. Legumele pot fi, de asemenea, o sursa buna de proteine. Cele 6 legume prezentate in randurile urmatoare pot fi suficiente pentru a oferi corpului aportul optim de proteine.
Mazare
Mazarea este o leguma versatila, care este surprinzator de bogata in proteine. 130 de grame de mazare verde contin 8,6 grame de proteine. In plus, mazarea verde este o sursa buna de fibre, oferind 35% din cantitatea necesara de fibre pentru ziua respectiva. Mazarea verde poate fi usor combinata cu alte legume.
Spanac
In 130 de grame de spanac gatit exista 5,2 grame de proteine. In plus, spanacul, care apartine legumelor cu frunze, este o sursa excelenta de alti nutrienti utili. Printre acestea se numara vitamina A, vitamina K, vitamina C, fier. Pentru a avea o imunitate buna, este de preferat un consum de spanac, cat mai des.
Anghinare
Anghinarea este bogata nu numai in proteine, ci si in fibre, impreuna cu alte substante esentiale. 130 de grame de anghinare contin 4,8 grame de proteine. Anghinarea este o leguma parfumata, de pamant, care merita un loc in meniu.
Porumb dulce
Contrar credintelor unor oameni, porumbul dulce este o leguma sanatoasa si o sursa de proteine. In 130 de grame de porumb dulce sunt 4,7 grame de proteine. La fel ca mazarea verde, porumbul dulce este, de asemenea, bogat in fibre.
Avocado
Alaturi de proteine (130 de grame de avocado contin 4,6 grame de proteine), avocado este o sursa buna de potasiu si fibre. Exista multe modalitati de a consuma avocado, datorita varietatii de retete care pot fi abordate.
Sparanghel
Sparanghelul este o leguma cu o cantitate impresionanta de proteine si saraca in carbohidrati. Si ca bonus – mult mai multi nutrienti utili – 130 de grame de sparanghel contin 4,3 grame de proteine. Sparanghelul este, de asemenea, o sursa excelenta de acid folic si vitamina A.