Indigestia poate fi numita si dispepsie sau stomac “suparat”. Acest termen descrie un disconfort in zona abdomenului superior. Indigestia nu este o afectiune, aceasta prezinta cateva simptome, cum ar fi, durerile abdominale, greata, etc.

Simptomele acesteia difera de la o persoana la alta. Indigestia poate fi tratata si de acasa cu anumite remedii naturale, cum ar fi:

  • Caldura

Caldura poate relaxa muschii incordati si poate usura indigestia, astfel incat o baie calda poate ajuta la ameliorarea simptomelor. De asemenea, poate fi benefica aplicarea unui pachet incalzit pe stomac timp de 20 de minute sau pana cand se raceste.

  • Dieta BRAT

Majoritatea medicilor recomanda aceasta dieta persoanelor cu diaree. BRAT inseamna banane, orez, mere si paine prajita. Aceste alimente pot ajuta scaunele. Poate reduce numarul de scaune si poate ajuta la usurarea digestiei.

Deoarece aceste alimente sunt blande – ele nu contin substante care irita stomacul, gatul sau intestinele, prin urmare, aceasta dieta poate calma iritatiile tisulare rezultate din acizii din varsaturi.

Multe dintre alimentele din dieta BRAT sunt, de asemenea, bogate in nutrienti precum potasiu si magneziu si le pot inlocui pe cele pierdute prin diaree si varsaturi.

  • Evitarea fumului si alcoolului

Daca cei afectati, au simptome precum, greata, voma, fumatul poate irita si mai mult tesutul fraged deja deranjat de catre acizii stomacali.

Ca o toxina, alcoolul este greu de digerat si poate provoca leziuni ale mucoasei ficatului si stomacului. Persoanele cu indigestie ar trebui sa evite fumatul si consumul de alcool pana cand se simt mai bine.

  • Evitarea alimentelor dificil de digerat

Unele alimente sunt mai greu de digerat decat altele, ceea ce creste riscul acestei afectiuni. Oricine are indigestie trebuie sa evite alimentele care sunt:

  • prajite sau grase;
  • cremoase;
  • sarate.

Suc de lamaie, bicarbonat de sodiu si apa

Unele studii sugereaza ca amestecarea sucului de lamaie in apa, cu un varf de bicarbonat de sodiu poate ajuta la ameliorarea digestiva.

Acest amestec produce acid carbonic, care poate ajuta la reducerea gazelor si indigestiei. De asemenea, poate imbunatati secretia hepatica si mobilitatea intestinala. Aciditatea si alti nutrienti din sucul de lime sau lamaie pot ajuta la digerarea si absorbtia grasimilor si a alcoolului, in timp ce neutralizeaza acizii biliari si reduce aciditatea in stomac.