Cei care iubesc locurile de vacanta exotice si non-standard, pot calatori pana in Costa Rica pentru a se caza la bordul unui avion distrus, transformat intr-un hotel de lux.

Exista o vorba care spune ca fiecare sfarsit este un nou inceput. Este exact ceea ce s-a intamplat cu Boeing 727 din 1965. Vechiul avion a fost ,,reinviat” si chiar transformat intr-un hotel de lux.

Avionul face parte din complexul hotelier Costa Verde, situat in Costa Rica. Se poate ajunge acolo cu avionul pana la aeroportul din capitala San Jose si apoi cu masina sau din nou cu avionul pentru a calatori pana la cel mai apropiat oras, Quepos, care se afla la 5 km de hotel.

Fara indoiala, cea mai mare atractie este Boeing 727 renovat acum 56 de ani. Multi oameni, poate cred ca hotelul nu este un lux, dar in Costa Rica, apartamentele sale sunt printre cele mai de elita si scumpe din tara.

A fost nevoie de 24 de milioane de dolari pentru a-l transporta de la aeroportul din San Jose, unde se afla, si pentru a-l repara. Dezasamblat in 5 parti, avionul a fost asamblat la fata locului si ridicat la o inaltime de 50 de metri, literalmente intre palmierii din jungla.

Are 2 dormitoare de lux si terase cu vedere la ocean si la natura frumoasa din jur. Fiecare camera are intrare proprie, la care se poate ajunge pe o scara in spirala, este dotata cu aer conditionat, televizor, chicineta, baie proprie. Mobilierul este lucrat manual si livrat din Indonezia. Intregul avion este acoperit cu lambriuri din lemn.

Costa Verde are, de asemenea, un restaurant care serveste preparate din bucataria locala, un gratar, o cafenea si un bar. In timp ce turistii mananca, pot fi insotiti de cateva maimute carora le place sa treaca pe la hotel. Complexul include si o piscina si un centru de wellness, ofera oaspetilor cursuri de yoga, pilates si excursii organizate in zona, iar oceanul este la doar 10 minute.