Sarcina este printre cele mai memorabile perioade din viata unei mamici, fiind momentul in care intre aceasta si bebelus se creeaza prima legatura. Din acest motiv, orice cabinet de obstetrica si ginecologie trebuie sa fie dotat cu un monitor fetal de calitate, prin intermediul caruia medicul poate identifica in mod corect activitatea fatului si reactia sa la contractiile mamei. De regula, investigatiile ultrasonografice la monitorul fetal se efectueaza in ultimul trimestru de sarcina. Mai jos sunt prezentate cateva criterii de care trebuie sa se tina cont la achizitia acestui dispozitiv medical.

Acuratetea monitorului fetal

Cu ajutorul monitorului fetal, medicii obstetricieni au competenta de a verifica ritmul cardiac al fatului. Principala caracteristica de care trebuie sa se tina cont este redata de claritatea optica si aucuratetea imaginilor, astfel incat rezultatele obtinute sa fie unele precise, iar medicul sa afle din timp daca pacienta se confrunta cu o sarcina cu diverse complicatii sau daca totul decurge excelent. Monitorul fetal este cunoscut si sub denumirea de cardiotocograf si poate fi gasit in oferta magazinului Med Tehnica.

Monitor fetal | cardiotocograf | Med-Tehnica.ro

Monitor fetal

Transportare facila

Exista unele cabinete medicale in care este necesara folosirea unor aparaturi care sa fie usor de transportat. Cabinetele care sunt specializate in obstetrica si ginecologie pot folosi monitoare fetale de sine statatoare, cu o paleta larga de functii si care, in multe cazuri, sunt dificil de mutat dintr-un loc in altul. Cu toate acestea, exista si cabinete care sunt multidisciplinare, in care este necesara folosirea aparaturilor usor de transportat. Med-Tehnica.ro este un portal web care pune la dispozitia tuturor celor interesati dispozitive si aparaturi medicale la o calitate superioara. Cu alte cuvinte, cei care se afla in cautarea unor astfel de produse si echipamente medicale se pot adresa acestui magazin cu incredere.

Investigatiile ultrasonografice pentru pacientele insarcinate sunt de o importanta uriasa, medicul avand sansa de a preveni aparitia complicatiilor sau problemelor de sanatate experimentate atat de copil, cat si de viitoarea mamica. Din acest motiv, aparatura utilizata trebuie sa fie la o calitate superioara si sa ofere imagini precise.