In stomatologie exista mai multe tipuri de urgente, cel mai des intalnite sunt acele cazuri in care oamenii vin la cabinet cand nu mai pot suporta durerea, iar analgezicele nu mai functioneaza. Scopul este acela de a alina durerea. O alta cauza care necesita programare de urgenta este dintele rupt. Daca un dinte se rupe in timpul unei activitati, sport, accident sau lovitura puternica, este necesar sa actionati rapid.

Putini oameni stiu sa reactioneze atunci cand le cade un dinte sau cand acesta este spart in urma unei caderi. Sunt lucruri importante care trebuie facute. Fracturile dentare sunt frecvente in special la copii, dar si la adulti. Ele apar in urma unei lovituri sau caderi. Sunt posibile mai multe situatii, ideal este sa va adresati imediat medicului stomatolog.

In asteptarea unei programari la stomatolog ar trebui sa recuperati bucata de dinte rupt si sa tineti compreze reci pe zona dureroasa pana ajungeti la consultatie. In cazul in care pulpa dentara nu este atinsa, medicul va putea sa reataseze partea dintelui care a cazut si care ar trebui pastrata. Daca acest lucru nu este posibil, va face o replica a piesei lipsa dintr-o rasina ultra rezistenta. In cazul in care pulpa este vatamata si zona prezinta umflaturi, medicul va putea reconstrui dintele doar dupa ce zona se va vindeca. Daca este afectata radacina, stomatologul nu va avea alta optiune decat sa extraga dintele.

Pierderea accidentala a unui dinte este o situatie in care trebuie sa actionam repede. Dintele poate fi reimplantat numai in maxim 60 de minute de la pierderea acestuia. In timpul pe care-l petreceti asteptand, intai de toate sunati la un cabinet ce primeste cazuri de urgente stomatologice, apoi recuperati dintele. Daca acesta este murdar, clatiti-l cu apa fara sa-l frecati si tineti-l de coroana si nu de radacina. Desi pare ciudat, cel mai bine ar fi sa fie clatit cu propria saliva, iar pana ajungeti la cabinet, il puteti pastra intr-un pahar cu lapte sau chiar sub limba pentru a-l proteja.

Pentru urgente stomatologice, nu ezitati sa apelati la Clinica Elveto Dent

urgente stomatologice

La Elveto Dent, cabinet stomatologic in sector 2, puteti apela atunci cand va confruntati cu urgente. Vizitati site-ul cabinetstomatologicsector2.ro pentru a afla informatii despre toate procedurile stomatologice disponbile in cabinet.