Copiii ai caror parinti le furnizeaza materiale de invatare cum ar fi carti si jucarii si ii angajeaza in activitati de invatare si conversatii semnificative in copilarie, sunt susceptibili de a dezvolta abilitati cognitive timpurii care se pot transforma intr-un succes academic ulterior.
Oamenii doresc ca ai lor copii sa invete cat mai mult si cat mai bine. In sondajele realizate, publicul numeste educatia drept cel mai important aspect al dezvoltarii si evolutiei umane. Cu toate ca statele si conducerile lumii investesc sume enorme de bani in scoli si educatie, familie are si este cea mai importanta influenta in ceea ce priveste educarea copiilor.
Procesul de invatare necesita timp, tocmai de aceea exista celebra vorba ”omul cat traieste invata”. Copiii si adultii au mai multe sanse sa invete lucruri care le plac si ii pasioneaza, decat cele inspre care nu exista niciun fel de inclinatie. Tocmai din acest motiv, parintii ar trebui sa acorde atentie fiecarui copil, sa-i descopere pasiunile si sa ii indrume in directia in care isi doresc copiii. Familiile ar trebui sa reexamineze modul in care copiii isi petrec timpul si sa-si reevalueze prioritatile. Din studiile desfasurate pe acest subiect exista cateva activitati extrascolare pe care parintii se pot concentra pentru a asigura succesul scolar al copiilor. Iata cateva dintre ele!
Efectuarea temelor pentru acasa si lucrul individual suplimentar pot contribui la succesul academic al copilului. Acasa, copilul va avea de rezolvat exercitii din lectia predata in acea zi, lucru care va ajuta la consolidarea noilor cunostinte. Daca se lucreaza si suplimentar, in afara temelor, atunci elevul va fi bine pregatit. 30 de minute pe zi de munca suplimentara pentru elevii de clasa a treia, 60 de minute pentru clasa a sasea si 90 de minute pentru clasa a noua, sunt orele de studiu pe care orice elev si le poate permite pentru a avea rezultate bune, dar si pentru a acumula mai usor lectiile urmatoare.
Comunicarea si socializarea sunt aspecte cheie ale oricarei persoane, chiar si a copiilor. Din acest motiv, joaca alaturi de copii de aceeasi varsta este foarte importanta, avand un rol decisiv in ceea ce priveste performanta academica. In timpul jocului, copiii pot invata o multime de lucruri noi, dar mai mult decat atat, pot pune in aplicare ceea ce au invatat la scoala.
Cheia succesului dorit este echilibrul. Asadar, oferiti copiilor echilibru, iar acestia vor reusi sa aiba performante ridicate la scoala, in societate, in comunitate!