Vitamina C este un nutrient foarte important, abundent in multe fructe si legume. Obtinerea suficienta a acestei vitamine este deosebit de importanta pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. De asemenea, joaca un rol esential in vindecarea ranilor, mentinerea oaselor puternice si imbunatatirea functiei creierului.

Interesant este faptul ca unii oameni sustin ca suplimentele de vitamina C ofera beneficii dincolo de cele care pot fi obtinute din vitamina C gasita in alimente. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii iau suplimente de vitamina C este ca ajuta la prevenirea racelilor. Asadar, exista multiple efecte ale vitaminei C.

Cu toate acestea, suplimentele contin cantitati extrem de mari de vitamina, ceea ce poate provoca reactii adverse nedorite in unele cazuri. Astfel, suplimentarea cu cantitati mari de vitamina C poate duce la efecte adverse, cum ar fi stresul digestiv si pietre la rinichi. Este bine de stiut pentru oameni, ca poate fi inutil ca acestia sa ia suplimente de vitamina C, ei putand sa obtina cantitatea suficienta din consumul de alimente proaspete, cum ar fi fructe si legume.

Care sunt beneficiile oferite de efectele vitaminei C?

Vitamina C este o vitamina esentiala, ceea ce inseamna ca nu poate fi produsa de organism. Cu toate acestea, are multe roluri in corpul unei persoane si a fost legata de beneficii impresionante pentru sanatate. Este solubila in apa si se gaseste in multe fructe si legume, inclusiv portocale, capsuni, kiwi, ardei gras, broccoli, kale si spanac.

Vitamina C este un puternic antioxidant care poate consolida apararea naturala a corpului. Antioxidantii sunt molecule care stimuleaza sistemul imunitar. Un alt efect benefic al vitaminei C este ca poate combate tensiunea arteriala ridicata. Aproximativ o treime din adultii americani au hipertensiune arteriala. Studiile au aratat ca vitamina C poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale atat la cei cu si fara hipertensiune arteriala.

Bolile de inima sunt principala cauza de deces la nivel mondial. Multi factori cresc riscul de boli de inima, inclusiv hipertensiunea arteriala, niveluri ridicate de colesterol „rau” sau niveluri scazute de colesterol „bun” si niveluri de trigliceride. Vitamina C poate ajuta la reducerea acestor factori de risc, ceea ce poate reduce riscul bolilor de inima. Un alt efect benefic important este ca aceasta vitamina creste imunitatea, ajutand celulele albe din sange sa functioneze mai bine.