Una din cele mai cunoscute bauturi care sunt consumate de sute de ani in lumea intreaga poarta denumirea de kefir. Aceasta este o bautura facuta din lapte fermetat ce provine din muntii Caucaz, asa cum se sustine in cartile de istorie. Aceasta bautura este facuta cu ajutorul unor bacterii care ii dau calitatile probiotice, cu rolul de a proteja functionarea unui sistem digestiv sanatos.
Cu ce difera iaurtul de kefir si cate tipuri de kefir exista?
De regula, bautura denumita kefir are o consistenta similara iaurtului. Kefirul are un gust mult mai aspru decat iaurtul si oarecum acidulat. Gratie continutului ridicat de probiotice, sanatatea sistemului digestiv este asigurata, precum si protectia si sprijinirea sistemului imunitar.
Cel mai des intalnit tip de kefir este cel produs din lapte de vaca, dar si din lapte de bivolita, capra, oaie si lapte vegetal. Kefirul regleaza cantitatea de zahar din sange si scade nivelul colesterolului rau. In plus, probioticele din kefir au un rol foarte important in modul in care corpul proceseaza, produce si foloseste colesterolul.
Kefirul imbunatateste nivelul de toleranta la lactoza in cazul persoanelor care au astfel de probleme. Acestea pot consuma kefir fara a avea simptomele neplacute specifice, deoarece bacteriile sunt capabile sa dezintegreze lactoza si sa o faca mult mai usor de digerat. Kefirul va imbunatati sanatatea stomacului, va rezolva probleme precum diareea si intoleranta la lactoza, precum si constopatia.
In plus, persoanele care iau antibotice sau care sufera de un dezechilibru al florei intestinale cu consecinte negative asupra sanatatii stomacului pot consuma kefir pentru a-si mentine un echilibru sanatos.