Pentru un concediu de neuitat pe o insula mirifica, Zanzibar este locatia ideala. Situata pe coasta de est a Africii, sub Ecuador, Zanzibar este una dintre cele mai interesante si cerute destinatii de vacanta. Insula este saraca, insa locuitorii sunt foarte primitori. Primul lucru care frapeaza turistii este felul in care traiesc oamenii in Zanzibar in baraci sau in case neterminate, felul in care dorm pe drum si in care isi primesc oaspetii veniti de peste mari si tari.
Ce e de vazut si de facut pe insula Zanzibar?
Aceasta insula este destul de saraca in obiective turistice, singura zona turistica, Stone Town, fiind destul de neingrijita si neinteresanta, plina de cladiri care stau sa cada, de strazi inguste si de magazine care vand cam aceleasi suveniruri. Vechea piata de sclavi ramane un punct de atractie pentru turisti, care pot vedea in ce camere subterane insalubre erau tinuti sclavii, fara apa si aproape fara aer.
In comparatie cu insula Mauritius, o destinatie de vacanta foarte renumita, insula Zanzibar nu ofera aceleasi obiective. Aici turistii viziteaza plantatiile de condimente, pentru a vedea cum creste vanilia si piperul, beau lapte de cocos direct din nuca de cocos, pasionatii de scufundari sau de snorkeling pot practica aceste sporturi, iar cei care vin pur si si simplu sa se relaxeze se vor bucura de plajele curate cu apa cristalina.
In Zanzibar turistii pot sa manance si sa bea preparate traditionale, dar si din bucataria internationala. In baruri se prepara bauturi de renume international. Seratele cu muzica si dansuri traditionale vor ramane in amintirea turistilor de toate varstele. Peisajele in sine de pe insula sunt spectaculoase, cu nisip fin si alb, cu valuri mari in unele zile si cu apa limpede.
Pentru a se deplasa pe insula, turistii trebuie sa inchirieze masini sau sa ia microbuzul. Exista posibilitatea de a inchiria un ghid pentru a afla cat mai multe lucruri interesante despre insula. Inainte de a veni in Zanzibar, ca mijloace de precautie, turistii trebuie sa isi faca vaccinurile impotriva hepatitei A si B, impotriva febrei tifoide si febrei galbene, dar si impotriva malariei.