Atentie, la inceputul dietei este necesar sa eliminati toate dulciurile. Acestea se pot inlocui cu succes cu fructe.
Stilul nostru de viata foarte activ in cazul in care suntem rareori acasa pentru masa de pranz ne impinge sa inghitim tot ceea ce ne trece prin mana in timp record pentru masa de pranz, iar cand ajungem seara acasa ne este atat de foame incat am fi in stare sa inghitim totul.
Pentru a pierde in greutate, trebuie sa aveti timp de masa si in special sa nu sariti: micul dejun, pranz, gustari si cina.
La pranz, pregatim lupta de seara. Pentru masa de pranz la birou, ne bazam pe alimente bogate in proteine care nu necesita pregatire, fara incalzire: ou fiert, carne de pasare fara piele rece, surimi, sunca, ton natural, lactate.
O jumatate de ora inainte de cina, Jean-Pierre Clemenceau, sfatuieste sa se faca exercitii de respiratie abdominale pentru a incerca sa se revina la calm dupa agitatia zilei. Acest exercitiu ajuta la calmarea stomacurilor si genereaza mai multa liniste la cina.
Aperitiv cu prietenii, mese de familie, mese festive sau mese de afaceri … De multe ori ne aflam in afara casei noastre pentru mese si mai mult decat oricand ne confruntam cu multiple ispite.
Dieta si deliciile de la o masa in companie buna nu se amesteca. Evitam sarea, sosurile sau alte alimente grase si ne concentram pe carne, legume crude.
Alegerea unei pizza cu branza, mai degraba decat a uneia cu sunca si continuarea acesteia cu un fondant de ciocolata, in loc de o salata de fructe, este cheia spre slabit?
Nu este vorba despre calorii sau cronobiologie, ci despre incompatibilitate. Asocierea dintre alimentele acide si cele care contin amidon ar fi responsabila de kilogramele in plus si de oboseala.
Aceasta idee a combinatiilor de alimente bune si proaste provine de la Herbert M. Shelton, un naturopat care, in anii 1920, vorbea despre postul si hrana neprelucrata. Astazi, aceasta metoda poate fi urmata in consultare cu un specialist, online pe Internet sau prin intermediul unei carti.