Tinuta vestimentara a personalului medical este de cele mai multe ori primul aspect perceput de pacient. Aceasta trebuie sa fie impecabila, curata, sa se aseze corespunzator pe silueta medicului sau asistentei si sa aiba un design placut. Un halat medical alb era odinioara sinonim cu autoritatea celui care il purta. Alb imaculat, scrobit, cu buzunare largi, obiectul vestimentar avea de cele mai multe ori o croiala unica si impregna interactiunii cu medicul o anumita rigiditate.

Tendinte moderne in design-ul halatului medical

Odata cu schimbarea paradigmei sociale, s-a dezvoltat o tendinta de a aduce un plus de umanitate si empatie in actul medical, aspect vizibil si in design-ul pentru uniforme medicale. Medicii si asistentele poarta azi halate colorate, cambrate pe corp, din materiale confortabile, cu elemente atractive de decor, chiar cu imprimeuri vesele.

Personalul medical poate opta intre uniforma cu pantalon si bluza sau pentru halat. Particularitatea halatului este prezenta deschiderii frontale. Acest articol se poate purta atat pe deasupra tinutei de strada, cat si direct pe piele sau deasupra lenjeriei intime. Spre deosebire de vechile halate exclusiv cu revere, cele noi, care se pot achizitiona din magazinul TesaMedical.ro, pot avea decolteul rotunjit sau in V sau pot semana cu cele clasice. Halatele noi se pot incheia cu nasturi sau cu fermoar.

Cele mai indragite culori ale halatului medical

Uniformele medicale ajuta pacientii sa identifice personalul medical intr-un cabinet sau spital aglomerat. Prin culori specifice, insigne sau nume, pacientii pot sesiza diferitele roluri ale personalului, cum ar fi medici, asistenti medicali, infirmieri, ingrijitori sau personal administrativ.

Preferintele variaza de la alb cu elemente decorative colorate pana la culori aprinse precum albastru electric, rosu, corai, mov, verde fistic si verde menta. In oferta TesaMedical se regaseste o gama variata de modele si nuante.

Halat medical | TesaMedical.ro

Halat medical

Functionalitate si eleganta

Uniformele medicale sunt concepute pentru a oferi comoditate personalului medical in timpul unei zile de lucru lungi. Acestea sunt confectionate din materiale confortabile si rezistente, care permit miscarea comoda si care rezista la uzura zilnica. De asemenea, halatele medicale sunt echipate cu buzunare si compartimente pentru a transporta echipamente si instrumente esentiale, precum stetoscop, tensiometru, termometru, speculi nazali sau auriculari, seringi, medicamente etc.

Uniformele medicale nu sunt simple haine, ci sunt un aspect important al interactiunii cu pacientul si al profesionalismului in domeniul medical. Intr-un cabinet medical cu servicii orientate catre pacient, uniformele medicale sunt o promisiune de a oferi ingrijire de calitate si de a respecta cele mai înalte standarde de igiena si deontologie profesionala.