Cartile reprezinta unul dintre instrumentele esentiale pentru o buna educatie si culturalizare, motiv pentru care se pot strange, de-a lungul timpului, foarte multe volume intr-o biblioteca, mai ales daca persoana posesoare a acesteia este si pasionata de lectura.

O astfel de colectie impresionanta de carti poate oferi insa casei un aspect neglijent sau dezordonat. Si cum unele dintre cartile din biblioteca nu mai sunt de interes pentru proprietar, acesta poate opta sa le vanda unor cumparatori de carti vechi. Astfel va obtine si spatiul dorit, dar si bani pe care ii pot investi in orice isi doresc.

Cand ar trebui contactati vanzatorii de carti vechi?

Cei mai activi cumparatori de carti vechi sunt anticariatele, care si-au dezvoltat aceasta ramura de activitate din dorinta de a-si creste si diversifica propria colectie de volume. Prin urmare, oricine are in biblioteca volume vechi, poate apela la anticariate pentru a le vinde.

Cu toate acestea, anticariatele cumpara si carti mai recente sau chiar noi, din orice domeniu, astfel incat sa isi poata atinge obiectivul in ceea ce priveste diversitatea colectiei. Singura conditie pe care anticariatul online CumparCarti.ro o impune, de exemplu, este ca volumele sa se afle intr-o stare buna, fara deteriorari, pagini sau coperti lipsa ori sa fie afectate de apa.

Prin urmare, in orice moment se ia decizia de a se vinde cartile din biblioteca, un astfel de anticariat poate fi contactat, fie prin intermediul site-ului propriu, fie al anunturilor de genul „cumpar carti in regim anticariat”. O echipa a anticariatului se va deplasa ulterior la adresa vanzatorului pentru a evalua si cumpara cartile.

Cumparatori de carti vechi | cumpar carti in regim anticariat | CumparCarti.ro

Cumparatori de carti vechi

Care sunt motivele pentru care sunt vandute cartile?

Motivele pentru care oamenii ajung sa ia decizia de a-si vinde cartile sunt numeroase. Totusi, unele dintre cele mai des intalnite situatii sunt nevoia de mai mult spatiu in biblioteca si in casa, precum si nevoia de bani.

De asemenea, prin vanzarea cartilor care nu mai sunt de interes, cititorii inraiti isi pot sustine pasiunea pentru lectura, fara a apela la bugetul familiei. Banii astfel obtinuti pot fi investiti deci in functie de dorintele si nevoile vanzatorilor.