Atractiile de top din Statele Unite ale Americii atrag vizitatori din intreaga lume. Compilarea unei liste cu locurile de vazut este primul pas. Dar, avand in vedere dimensiunea Statelor Unite, majoritatea oamenilor isi planifica calatoriile intr-o anumita regiune, fie ca este vorba de Coasta de Est, de Sud-Vest, de plajele din Florida sau California sau de regiunile periferice precum Hawaii si Alaska.

O multime de optiuni ii asteapta pe turisti, cu atractii incredibile presarate in toata tara. Pentru cei care se afla in pozitia de invidiat de a avea timp si resurse nelimitate, acestea sunt principalele atractii turistice de vizitat:

  • Marele Canion

Aceasta atractie naturala incredibila este unul dintre cele mai vizitate locuri din Statele Unite. Sculptat de raul Colorado, Marele Canion se adanceste in peisaj, creand ziduri de stanca cu margini abrupte.

Skywalk, un pod de sticla care duce peste marginea Marelui Canion este o alta atractie populara. Este situat la Eagle Point, pe marginea de vest. Aceasta zona se afla la aproximativ 4 ore de mers cu masina de South Rim, dar la mai putin de 2,5 ore de mers cu masina de Las Vegas. Daca se intentioneaza o excursie in Las Vegas, aceasta zona este o optiune buna.

  • Cascada Niagara

Situata de-a lungul frontierei Canada-SUA, Cascada Niagara este una dintre cele mai renumite cascade din lume.  Vara este cel mai popular moment pentru a vizita Cascada Niagara, cand vremea este calda, gradinile sunt in floare, iar ratacirea in jur este placuta.

  • Statuia Libertatii

Un simbol universal al libertatii, Statuia Libertatii este cea mai iconica priveliste din America si cea mai mare statuie din lume. Stand cu mandrie in portul New York, vizitatorii pot admira statuia din diferite puncte ale orasului, in special Battery Park sau pot lua un feribot chiar de langa statuie.

  • Walt Disney World Resort

Acest mega parc de distractii din Orlando este cea mai importanta atractie de familie din America. Deschis in 1971, Walt Disney World a reusit sa isi pastreze relevanta si atractia pentru copii si chiar pentru multi adulti de-a lungul anilor.

Walt Disney World Resort cuprinde nu numai parcuri tematice, ci include si parcuri acvatice, Downtown Disney cu magazine, teatre si multe altele. Acesta este un loc unde se poate petrece o zi sau o saptamana.