Cumpararea unei imprimante este o investitie ce necesita atentie sporita, avand in vedere ca este un produs care se foloseste pe termen lung. Lucrurile se complica si mai mult in cazul in care este vorba de un produs second hand, sau cel putin asa considera unii cumparatori.

In realitate, nu este dificila verificarea starii unei imprimante second hand inainte de achizitie, chiar daca este vorba de un magazin online. Tot ce trebuie sa faca persoana care are in plan sa cumpere un astfel de produs este sa fie atenta la cateva detalii.

  1. Verificarea specificatiilor comerciantului

Multi dintre clienti se lasa pacaliti de pozele produsului si nu citesc cu atentie detaliile oferite de vanzator. In acestea se pot preciza atat aspectele placute, cat si mai putin placute, cum ar fi: zgarieturi, urme de uzura si altele.

  1. Verificarea accesoriilor

Cumparatorii trebuie sa se asigure ca imprimanta vine cu toate accesoriile necesare, cum ar fi: cablurile, tonerul sau cartusul.

  1. Citirea recenziilor

Un alt criteriu important de luat in calcul este citirea recenziilor din mediul online. Daca sunt mai multi cumparatori care au achizitionat acelasi tip de imprimanta second hand, cu siguranta cativa si-au impartasit opiniile pe internet, opinii care ii pot ajuta pe ceilalti sa-si faca o idee asupra achizitiei modelului respectiv.

  1. Comerciantul sa fie unul de incredere

Daca firma de la care cumpara un client este una serioasa, cu vechime pe piata si care acorda o atentie sporita calitatii produselor pe care le vinde, acesta este semnul unei achizitii reusite. Un astfel de exemplu este magazinul IT-SH.ro, care comercializeaza atat imprimante, cat si alte produse pentru birou refurbished sau second hand.

Imprimante second hand | calculatoare refurbished | IT-SH.ro

Imprimante second hand

In concluzie, verificarea starii de functionare a unei imprimante second hand este foarte importanta inainte de achizitie, pentru ca in acest fel cumparatorul se asigura ca va avea parte de un produs bun si functional. Un magazin foarte bun de unde se pot cumpara astfel de produse este IT-SH, din a carui oferta mai fac parte si calculatoare refurbished.

Cumparaturile din magazinele cu produse IT second hand pot fi o optiune foarte buna pentru cei cu un buget redus pentru o astfel de achizitie.